Praktische tips en yogafilosofie – Yoga Capelle

De start van mijn blog!

Vandaag schrijf ik mijn eerste blogtekst als inleiding op toekomstige teksten die praktische tips bij klachten betreffen als ook yogafilosofie. Dit is best spannend en uitdagend. Ik ben dankbaar en blij dat ik yogalessen kan verzorgen: een fantastisch beroep! Afgelopen zomer kreeg ik echter het gevoel ‘meer’ te willen met mijn leven. Dit ‘meer’ ga ik nu handen en voeten geven door te gaan schrijven in een blog met zo nu en dan ook een ‘vlogje’ erbij. Vanaf november 2017 hoop ik dit echt handen en voeten te kunnen geven.

Samen met een personal coach kwam ik er achter dat ik de kennis en de ervaring die ik heb opgedaan met mijn yoga-opleidingen ook op een andere manier dan in yogalessen wil uitdragen. Van Hans Wesseling (UNIDE) heb ik een geweldige basis gekregen om vrij en op mijn eigen wijze Hatha – Raja yogalessen aan te bieden uitgaande van enkele basale wetmatigheden die voor ieder mens gelden ongeacht hun levensvisie of religie. Met mijn Kundaliniyoga-opleiding heb ik ook veel ervaring opgedaan als het gaat om hoe ik in het leven wil staan. Ik denk genoeg stof om zinvol te kunnen bloggen.

Ervaringsgericht verschilsdenken

Graag wil ik het zogenaamde verschilsdenken – dat de basis vormt van mijn yogalessen – verder de wereld in brengen. Ik wil dit zorgvuldig, eenduidig en toegankelijk doen voor eenieder die zijn/haar eigen leven beter wil leren begrijpen en zich vrij en verantwoordelijk wil weten voor eigen gedachten en gedragingen. Onderscheidend vermogen verbeteren is hiermee onlosmakelijk verbonden.

Praktische tips bij diverse klachten

Uiteraard vindt iedereen die ergens last van heeft, fysiek of emotioneel, het prettig om niet alleen te staan met klachten en zorgen. Ik hoop mensen te helpen beter te leren omgaan met zichzelf en hun klachten. Wie weet helpt het om eens een paar tips en oefeningen die ik in dit blog ga bespreken, toe te passen en … je ervaring hiermee doet de rest.

Wat kun je zelf en wat laat je bij de specialist

Leer onderscheiden wat je zelf kunt doen en laten om je klachten te verminderen, en ook waar je je dokter mee moet “lastig vallen” om voor jou te helpen oplossen, dus wat je beter kunt overlaten aan de medische wereld. Ook erg handig omdat de medische zorg steeds duurder wordt.

Graag tot ziens op mijn blog. Vanaf maart 2018 hoop ik regelmatig nieuws te hebben.
Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Categorieën: Blog en Yogafilosofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.