Enkele yogavormen bij Yoga Capelle, toegelicht – Blog 3c

Yoga betekent uiteenzetting

Fysiek zou je kunnen zeggen: rekken en strekken. Geestelijk gaat het om leren denken en voelen buiten je eigen driedimensionale kaders. Leren dat alles wat je ziet niet echt hoeft te zijn, leren dat er meer waarheid zit in wat je bijvoorbeeld in een stuk leest tussen de regels, dan de woorden zelf. ‘Aan yoga doen’ houdt in verbinding opnieuw leren ervaren met je eigen innerlijk en met je omgeving. Dit laatste krijgt een belangrijk accent in al mijn lessen.

 

Mijn yogalessen kort toegelicht

De poweryogalessen zijn lichamelijk stevige hatha yogalessen en geschikt wanneer je je lichaam wilt versterken en ervan houdt je lichaam actief te gebruiken. Je gaat nooit weg zonder het gevoel ‘iets te hebben gedaan’.

De hatha yogalessen zijn milder van aard, meer YINgericht en naar binnen gekeerd. Overigens kunnen deze lessen ook lichamelijk pittig zijn, met altijd een eindontspanning of meditatie.

Kundalini yoga geef ik 1x per 5 weken en is een veelzijdige actieve en dynamische yogavorm met gebruikmaking van mantra’s, handhoudingen en dynamische yogaseries (kriya’s). Zo nu en dan geef ik een workshop Fusion Hormoon Yoga, die in eerste instantie is bedoeld voor mensen met menstruatie- of overgangsklachten. Deze serie is verder heerlijk intensief en geeft ruimte in lijf en hoofd.

Ook geef ik lessen zwangerschapsyoga en senioren stoelyoga.

Je kunt over alle yogavormen de aparte tabbladen op mijn website raadplegen.

 

Welke yogavorm voor jou geschikt is, is mede afhankelijk van waar je je prettig bij gaat voelen, het is heel individueel.

 

De rode draad door mijn lessen

Ik wil mensen graag meer bewust maken van het voortdurende scheppen van evenwicht tussen de grofstof (lichaam) en fijnstof (geest), je eigen vrijheid en vanzelfsprekende verantwoordelijkheid voor wat je zelf kunt veranderen in je leven.

 

Ik beoog met al mijn yogalessen dat je thuis ermee verder kunt: behalve met de fysieke yoga-oefeningen en meditaties, ook met het ontwikkelen van aandacht voor signalen in jezelf van onvrede en stress. Via de lessen krijg je gereedschap om meer inzicht te krijgen in het hoe en waarom van je gedachten en emoties. Uiteraard heeft deze ontwikkeling van jezelf invloed op je omgang met anderen. Schrik daar niet van als je dit merkt, dit is juist een trigger om goed te blijven waarnemen wat er in jezelf gebeurt en welke vorm je wil blijven geven aan je ontwikkeling.

Vaak geef ik een aandachtspunt mee naar huis.

 

Het hoeft niet moeilijk te zijn om te kiezen welke yogavorm het beste bij jou past, wanneer je je open stelt voor nieuwe ervaringen die yoga jou kan geven. Kom eens een proefles nemen bij een van de groepen op dinsdagavond of vrijdagochtend, of bij beide groepen. Je kunt je hier aanmelden
Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Categorieën: Blog en Yogalessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.