Blog 2b – Waarom ontspant yogabeoefening eigenlijk zo?

Je krijgt inzicht in de samenwerking van lichaam en geest. Je leert: als ik b.v. mijn grote teen loslaat, gebeurt er ook iets losmakends in mijn denken. Andersom: geef ik me ’s avonds als ik ga slapen over aan ‘Morpheus’ en laat ik mijn hoofd ahw leeg worden op mijn kussen, dan gaan mijn spieren gemakkelijk mee naar ontspanning. Werken met dit inzicht is – ook bij gaan slapen – werken met jezelf als energie! Kort gezegd: je kunt de wisselwerking ervaren tussen de bovenspanning in jouzelf van dat moment en de onderspanning. De ontspanning – als evenwichtbeleving – geeft je een besef van vrede midden in alle turbulentie van je leven en is jouw energiebeleving!

 

Da’s nooit weg om dit gegeven ook overdag te ervaren. Je kan leren om in yoga te ‘zijn’…. Sorry dat ik er weer over begin en even blijf p-r-i-k-k-e-l-e-n:

Ook dit heeft een tegendeel in niet-zijn, waarvan jouw bewegende evenwicht is je unieke wezen.

 

Zo fijn als je zelf in zicht komt wanneer je meer inzicht krijgt in de dingen van het leven en hun wetmatigheden. Hierover vast weer meer een volgende keer.
Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Categorieën: Blog en Yogalessen