Asana: de ‘godinnenhouding’ – ook voor mannen

Een eenvoudige yogahouding (asana) voor harmonisering van de 2e chakra: de ‘godinnenhouding’:

Op de rug liggend trek je de knieën op met de voeten op de grond en tegen elkaar. Laat nu beide benen uiteenvallen, zodat de voetzolen tegen elkaar komen. In deze houding worden de liezen die met de 2e chakra zijn verbonden, geopend.

Aanvaard de ruimte die je al of niet hebt om de benen ver te laten zakken. De zwaartekracht laat je het echte werk doen. Je zult merken dat de benen geleidelijk aan iets verder zullen zakken. Je hoeft niets te forceren. Adem rustig in de lage buikstreek en breng je ademaandacht naar de plaatsen waar je de rek goed voelt. Eventueel leg je de handen op de liezen.

Het kan zijn dat de benen wat gaan trillen of dat er meer pijn ontstaat. Sluit dan de benen met de handen, waarbij de benen zich LATEN optillen door de handen. Na een rustmoment met de knieën naast elkaar open je de benen weer. Herhaal dit zo nodig een paar keer.

Rond de houding af met een observatie in savasana: languit op de rug liggen.

 

Vertrouw, laat los en blijf ‘stromen’ en bewegen in je leven.

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Categorieën: Asana's, Blog en Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + twaalf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.