Is er een recept voor geluk in coronatijd? Jazeker, in onszelf en nog gratis ook.

 

LIEVE LEZER, GA EVEN GOED ZITTEN VOOR DIT BERICHT, want – WAUW – het gaat om serieuze zaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe vergaat het jou in deze tijd?

 

Vind je het ook zo’n verwarrende periode? Ik heb het gevoel dat ik en wij allemaal in een soort vreemde psychose terecht zijn gekomen, waardoor angst en ontmoediging (ik voel het nog steeds lijfelijk) gevoed worden. Maatregelen vanuit de Overheid zijn wat verwarrend: wat en waar mag ik nu wel iets en wat niet. Ik begrijp wel dat regels over hoe om te gaan met Covid-19 lastig eenduidig zijn te maken voor iedereen.

Verder hoor ik tegenstrijdige verhalen over mogelijke medicatie en vaccins.

 

VOORLICHTING

 Ik vraag mij af of Overheden in hun voorlichting niet meer serieuze aandacht zouden moeten schenken aan redelijk veilige – inmiddels ontdekte – medicatie, beschermende voeding en gerichte voedingssupplementen die Covid-19 (soms sterk en ook al aan het begin van het ziekteproces) kunnen verzachten. Ik zou graag ideële – maatschappelijk gerichte – reclame hierover zien die veelvuldig zou worden getoond op de televisie en social media. Dit alleen al zou de gemoederen volgens mij meer kalmeren en het zou mensen stimuleren om gezonder te leven.

 

MIJN en JOUW INVLOED OP ‘Corona’

Wij allen beïnvloeden elkaar. We worden beïnvloed door complotdenkers en door “compleet denkers J”, en door de Overheid, het RIVM, en ook door mijn vriend(in), partner, collega of buur.

 

Ik pleit voor een (zelf-)bewuste houding

Beide benen op de grond, ook voor wat betreft Covid-19. Zeker nu in deze tijd: lef hebben en oog hebben voor mogelijk andere kanten bij een probleem als Covid-19 is noodzakelijk. Houd jezelf mentaal en gevoelig scherp! Onderzoek alle dingen en behoud het goede: Staat AL in de Bijbel.

Neem JOUW actie als je voelt dat jij een verschil kunt maken, op kleine schaal of grote schaal. Of je nu wilt of niet, er is altijd bewuste of onbewuste beïnvloeding, ook al zou je ‘niets’ doen. Laat die beïnvloeding vanuit jou en mij uit liefde, wijsheid, mededogen en betrokkenheid gebeuren. Vraag je daarom regelmatig af hoe jijzelf zou kunnen bijdragen om het virus af te remmen in de verspreiding. Je intentie om rekening te houden met je omgeving lijkt me een logisch gegeven.

 

Waar kan ik ook invloed op hebben?

Op mijn angstbeleving, ook nu bij Covid-19!

Daarom wil ik uit liefde leven, vrees hebben voor reële gevaren en toch angst het nakijken geven. Hoe doe je dit? Dit vraagt om voortdurend bewust, voorzichtig en respectvol aanwezig te zijn, vanwege alle beïnvloeding die om ons heen is.

Ik (be)oefen het zelf en iedereen die het horen en voelen wil, raad ik aan:

 

Geef kracht aan je gedachten

Met andere woorden: Affirmeer regelmatig, en word hierdoor sterk:

Zeg in jezelf: Ik ben vrij; ik denk zèlf; er is alle ruimte voor mij; (glim-)lachen doe ik dagelijks; ik heb alles wat ik nodig heb; ik voed mij met verse, zo veel mogelijk onbewerkte, gevarieerde en voedzame producten voor een goed immuunsysteem; etc…

 

EIGEN OPBOUW

Maak vooral je eigen opbouwende gedachten waarbij je ook je verbondenheid met je medemens betrekt, zend ze uit en leef er naar!

Sowieso geeft dit minder stressopbouw en word je dus meer ontspannen waardoor elk vervelend virus minder kans van slagen heeft. Stress is bij elke ziekte een belangrijke factor.

 

Lieve lezer, heel veel warmte, plezier en wijsheid in je leven wens ik je toe.

Dit artikel heb ik geschreven vanuit de grond van mijn hart en universeel yogische bewustzijn. Ik hoop dat je je praktisch geïnspireerd voelt voor je eigen leven, want dat is mijn eenvoudige bedoeling met dit artikel.

 

Tot slot: Is gelukkig zijn dan misschien (ook): dat dingen zijn ‘gelukt’ vanuit jouw opbouwende gedachten en intenties?

 

Geef je reactie

Hoe ga jij om met deze lastige coronatijd: gevoelsmatig en mentaal? Laat jouw gedachten hierover achter in je reactie. Ik zal alles lezen wat je schrijft en waar mogelijk er op reageren.

 

 

Neem actie met lef en veel liefs! En lef is het enkelvoud van leeeeeeeven! :

Deel en verspreid dit blog door de adresregel (URL) van dit blog ZELF te kopiëren op je socials: Ja, dit wil ik delen!

 

Hartegroet, Nelleke

 

Klik hier om terug te gaan naar HOMEpage

Of neem contact op met Nelleke

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Categorieën: Blog, Nieuws en Yogafilosofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.