Reviews

26 augustus 2019 – Carolina (zwangerschapsyoga)

Beste Nelleke,

Afgelopen vrijdag de 23ste is onze dochtertje Fleur de Lys geboren. Ze was uiteindelijk 5 dagen later na de uitgerekende datum.

De bevalling is goed gegaan, en met de begeleiding van mijn verloskundige heb ik in een verticale houding kunnen bevallen, wat ik het heel prettig vond, in vergelijking met liggen bevallen bij mijn vorige zwangerschap.

De ademhalingstechniek die wij van jou hebben gekregen, hebben we kunnen toepassen en heeft veel geholpen. Ik bleef steeds lopen in de eerste fase tijdens de ontsluitingsweeën. Raphael heeft me goed kunnen ondersteunen tijdens het hele proces.

De weeën waren ongeveer rond 4:00 uur begonnen. Om 7:00 zijn we naar het ziekenhuis gegaan met 5cm ontsluiting. En om 11:00 is ze geboren. In de avond mochten wij al naar huis. Baby is gezond en het gaat goed met ons.

Nogmaals, dankjewel voor je lessen en tips. Die waren goud waard 🙂

Met vriendelijk groet,
Carolina en Raphael

 

april 2019 – Cathelijne (Fusion Hormoon Yoga)

In verband met burn-out klachten en (daardoor) een verstoorde hormoonhuishouding heb ik bij Nelleke Slotboom ( Yoga Capelle) twee privélessen Fusion Hormoon Yoga gevolgd, met als doel meer ontspanning te vinden en een betere mentale en hormonale balans.
De lessen heb ik als zeer leerzaam, waardevol en plezierig ervaren. Nelleke is ontzettend vriendelijk en kan vol passie en enthousiasme over yoga praten. Daarnaast heeft ze niet alleen heel veel ervaring en kennis van yoga in de breedste zin van het woord, ze neemt ook alle tijd om je alles te leren. Zo heeft ze mij zeer grondig alle oefeningen/houdingen van de Fusion Hormoon Yoga geleerd, maar ook diverse tips en oefeningen gegeven om mijn mentale spanning te verlagen en mijn (fysieke) houding te verbeteren.
Sinds de lessen oefen ik bijna elke dag. Ik merk dat ik veel meer in balans en ontspannen ben en ook beter tot rust kan komen. Ik raad Nelleke Slotboom dan ook ten zeerste aan!

 

oktober 2018 – Angelina Maurik (groeps- en privélessen)

Ik was op zoek naar een eerste stap om Yoga actief te gaan beoefenen en ben gaan Googelen.

De site van Yoga-Capelle sprak mij aan en ik heb mij aangemeld voor een proefles.

Het voelde gelijk als een warm bad.

Veel persoonlijke aandacht, duidelijke uitleg en goed oog voor mijn persoonlijke ontwikkeling!

Dat was precies wat ik zocht.

De yogalessen in groepsverband, de privélessen, in het bijzonder de klik met Nelleke en haar manier van lesgeven, hebben er voor gezorgd dat ik Yoga als een zeer waardevolle aanvulling op mijn dagelijkse leven ben gaan zien.

 

oktober 2018 – Elton en Janine (zwangerschapsyoga)

Beste Nelleke, Bij deze willen wij je nogmaals bedanken voor de wijze lessen, ze hebben enorm geholpen want ons dochtertje is gezond ter wereld gekomen zonder enige complicaties!

Met vriendelijke groet,

Elton en Janine

 

september 2018 – Linda Hanssen (poweryoga)

Je podcast over het ontwikkelen van een goede lichaamshouding heb ik beluisterd en de aanwijzingen in praktijk gebracht. Bij het lange stukken lopen, merk ik dat ik nu rechtop loop, veel actiever en tegelijk ook veel lichter. Dank voor de tips Nelleke.

 

april 2018 – Klik hier voor foto van Jos in kobra

Jos Verouden schrijft:

Na enige tijd inlezen over yoga besloot ik yogalessen te nemen bij Yoga Capelle. Dat beviel meteen heel goed. De yogalerares Nelleke Slotboom geeft mooie lessen. De lessen beginnen met yogafilosofie, daarna doen we vele oefeningen en tot slot een ontspanning of meditatie.

Door deze lessen voel ik mij kalm worden en heb tegelijkertijd veel energie. De lessen hebben allerlei effecten in het dagelijks leven. Ik heb meer aandacht bij mijn werkzaamheden. Ik loop actiever en haal beter en bewuster adem. Ik voel mij fitter en ben leniger geworden.

Belangrijk voor mij is ook dat ik als het ware vanzelf diepere inzichten ontwikkel.

Jos.

Noot: Inmiddels – november 2018 – volgt Jos tweemaal per week lessen: poweryoga op dinsdag die hem de rest van de week veel energie geeft. De mildere hatha yoga op vrijdag om rustig en gecentreerd het weekend in te gaan.

 

april 2018 – Cees Catsburg; ruim een jaar yogalessen

Met veel genoegen volg ik wekelijks de yoga lessen van Nelleke Slotboom bij Yoga-Capelle. Op aanraden van een arts en een (mannelijke) collega heb ik me aangemeld. Mijn doel en uitdaging was om minder gestresst door het leven te gaan. Verder heb ik veertig jaar intensief gesport en wilde ook eens de andere kant van lichamelijke inspanning ondervinden.

De lessen van Nelleke zijn iedere keer weer anders, naast een paar vaste items, krijgen we steeds nieuwe oefeningen die weer een ander deel van je lichaam uitdagen. Alles wordt heel doordacht en deskundig benaderd.

Het resultaat is dat het mij zowel mentaal als fysiek ontspanning biedt. Zowel door de oefeningen als door het praten over diverse belevingen ontstaat er een bepaalde bewustwording. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat je meer tot innerlijke rust kan komen en daardoor wat stabieler in het leven staat. De spieren en gewrichten worden wat minder stram door de soms intensieve oefeningen.

Overigens maakt het feit dat ik één van de weinige mannen ben die aan yoga doet, helemaal niets uit.

 

januari 2018 – Diana van Emmerik (zwangerschapsyoga)

Je praktische (adem)technieken heb ik dus helaas niet kunnen inzetten vanwege een keizersnede, maar volgens mij zijn jouw lessen altijd zinvol voor het dagelijks leven.

Ik vind het bijzonder hoe krachtig je bent terwijl je zo kwetsbaar of authentiek handelt.

 

Zie ook de recensies op FACEBOOK: Druk op deze link

 

Catelijne:

Voor de bevalling: Nelleke Slotboom van Yoga Capelle heeft vele goede tips gegeven om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien.

Na de bevalling: De ademhalingsoefeningen hebben mij tijdens de weeën meer rust en vertrouwen gegeven en door het vooraf oefenen van het persen kon ik terugvallen op de geleerde technieken toen het eenmaal zover was!

 

Serge:

Nelleke heeft mij uitstekend geholpen belemmeringen uit de weg te ruimen.

 

Myrthe:

De ademhalingsoefeningen in de zwangerschapsyogalessen bij Yoga Capelle hebben mij erg geholpen tijdens de bevalling. De concentratie op mijn ademhaling gaf mij rust, ontspanning en controle over mijn lichaam. Ook de massagetechnieken tijdens de partnerlessen hebben we als zeer prettig ervaren tijdens de ontsluitingsweeën. De bevalling van ons eerste kindje duurde in totaal 5,5 uur en ik denk zeker dat deze oefeningen daarbij hebben geholpen!

 

september 2017 – Carol van den Boogaard, verpleegkundige in Erasmus MC:

Wegens allerlei klachten was ik op zoek naar een manier om hier mee te leren leven.. Zo kwam ik in aanraking met Yoga en dus ook met Nelleke Slotboom van Yoga Capelle.
Nelleke heeft een zeer prettige manier van les geven waarbij zij eerst een kleine introductie houdt over een bepaald onderwerp. Dit zet aan tot nadenken en neemt je mee gedurende de gehele les.
Mijn les is altijd na het werk, wanneer ik eigenlijk naar huis wil. Toch lukt het Nelleke met haar geduld en ontspannen manier van lesgeven mij te overtuigen de Yogales te volgen.
Het wordt steeds meer duidelijk dat Yoga een manier van leven is.

 

oktober 2017 – José Scaramella:

Ruim 2,5 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de yogalessen van Nelleke. Nelleke is een heel prettige yogadocente die bij iedere les ongeveer 10 minuten stil staat bij de betekenis van haar les. Ik kreeg hierdoor de juiste balans tussen het denken en voelen. De stress die ik in mijn dagelijkse leven ervaar kan ik hierdoor beter beheersen. Haar lessen hebben mijn gezondheid, fysiek en mentaal enorm verbeterd.

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email