Over Nelleke Slotboom

Waarom is yogales geven mijn passie ?

Heerlijk om door les te geven discipline te hebben om ook zelf yoga te beoefenen: broodnodig om zinvol les te geven. Ofwel bij yoga gaat het onder meer om inzicht in de wisselwerking van alle dingen.
Al met al voel ik me gedreven om individuen meer inzicht in zichzelf te laten krijgen, opdat zij vrije, verantwoordelijke en zorgzame (voor mens, dier, plant en aarde) mensen worden. Diepe verbinding met de eigen oerkracht en hierdoor ook met anderen, zal er uiteindelijk toe leiden dat activiteiten van(uit het)zelf-sprekend worden. Eigenlijk wil ik gelukkige en normaal actieve mensen om mij heen zien en er zelf ook een zijn.

Vanuit het verleden:

Na twee dochters te hebben grootgebracht en jaren op kantoor te hebben gewerkt kreeg ik “vlinders in de buik” van een advertentie van een yogadocentenopleiding. In mijn familie is spiritualiteit zeker een issue en blijkbaar was hierin voor mij ook iets weggelegd. Ik wou dit serieus aanpakken en na hier en daar mijn licht te hebben opgestoken ben ik in 1994 gestart met de vierjarige opleiding tot docent Hatha en Raja Yoga bij de Vereniging UNIDE (universeel denken) in Amsterdam onder leiding van Hans Wesseling. Deze opleiding was pittig en verhelderend en heeft mij een gedegen certificaat opgeleverd. Als inmiddels ‘universeel denker’ heb ik hierna mijn licht niet onder de korenmaat laten schijnen op yogagebied. Ik heb mij vervolgens gespecialiseerd in Ashtanga Vinyasa Yoga ( poweryoga), Zwangerschapsyoga, Kinderyoga en 3HO (healthy, happy, holy) Kundalini Yoga. Voor deze laatste yogavorm ben ik internationaal gecertificeerd docent: level 1 en delen van level 2.

Nieuwe certificering

Sinds juni 2016 ben ik tevens gecertificeerd docent Fusion Hormoon Yoga, met name bedoeld voor vrouwen vanaf 35 jaar. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Sylvia Mullaart-Bonn, die op haar beurt uitgebreide kennis over de werking van onze hormonen heeft opgedaan – en inmiddels verder ontwikkeld – bij de Braziliaanse Dinah Rodrigues.

IMG_2293 kopie

Beroepsvereniging

Naast UNIDE geeft de Vereniging Yogadocenten Nederland mij een platform. Om te kunnen blijven aangesloten volg ik regelmatig en met veel plezier bijscholingen. Onder meer maak ik deel uit van een fantastische intervisiegroep met yogacollega’s.

Wil je je aanmelden of informatie vragen? Dit kan via tel. 0642675840, via het Aanmeldformulier of via Contact

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone