Over Nelleke Slotboom

 

Waarom is yogales geven mijn passie ?

Heerlijk om zelf yoga te beoefenen en er les in te geven. Bij yoga gaat het uiteindelijk om inzicht te verwerven in de wisselwerking tussen alles wat zich voordoet en daarin heelheid te ervaren, dus ook de heelheid van onszelf.
Al met al word ik gelukkig als ik zie dat mijn cursisten meer inzicht in zichzelf krijgen en wat ontspannener worden. Verbinding met je eigen (oer-)kracht en hierdoor ook met anderen, zal leiden naar een meer vanzelfsprekend leven. Eigenlijk wil ik graag gelukkige en dynamische mensen om mij heen zien en er zelf ook een zijn.

 

Vanuit het verleden:

Na twee dochters te hebben grootgebracht en jaren een kantoorbaan te hebben gehad, kreeg ik “vlinders in de buik” van een advertentie over een yogadocentenopleiding. In mijn familie is spiritualiteit zeker een issue en blijkbaar was hierin voor mij ook iets weggelegd. Ik wou dit serieus aanpakken en na hier en daar mijn licht te hebben opgestoken ben ik in 1994 gestart met de vierjarige opleiding tot docent Hatha en Raja Yoga bij de Vereniging UNIDE (universeel denken) in Amsterdam onder leiding van Hans Wesseling. Deze opleiding was pittig en verhelderend en heeft mij een gedegen certificaat Hatha Raja Yoga opgeleverd. Als inmiddels ‘universeel denker’ heb ik hierna mijn licht niet onder de korenmaat laten schijnen op yogagebied. Ik heb mij vervolgens gespecialiseerd in Ashtanga Vinyasa Yoga ( poweryoga), Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, 3HO (healthy, happy, holy) Kundalini Yoga en tenslotte STOEL Yoga. Voor Kundalini Yoga ben ik internationaal gecertificeerd docent: level 1 en delen van level 2.

Vele jaren heb ik yogalessen gegeven aan medewerkers en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam.

 

Nieuwe certificering

Sinds juni 2016 ben ik tevens gecertificeerd docent Fusion Hormoon Yoga, met name bedoeld voor vrouwen vanaf 35 jaar. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Sylvia Mullaart-Bonn, die op haar beurt uitgebreide kennis over de werking van onze hormonen heeft opgedaan – en inmiddels verder ontwikkeld – bij de Braziliaanse Dinah Rodrigues.

 

Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle

 

Beroepsvereniging

Naast UNIDE geeft de Vereniging Yogadocenten Nederland mij een platform. Om te kunnen blijven aangesloten volg ik regelmatig en met veel plezier bijscholingen. Onder meer maak ik deel uit van een fantastische intervisiegroep met yogacollega’s.

Wil je je aanmelden of informatie vragen? Dit kan via tel. 0642675840, via het Aanmeldformulier of via Contact

 

 

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email