Fusion Hormoon Yoga

Workshops voor ‘Happy Hormones’

Voel je je niet zo happy met je hormonen en heb je veel hormoon gerelateerde klachten, dan is een workshop Hormoon Yoga wellicht een krachtige en natuurlijke methode om je hormonen ‘uit te balanceren’. Enige discipline om thuis te gaan oefenen met wat je hebt geleerd tijdens de workshop, is noodzakelijk om tot goede resultaten te komen. Al na een paar dagen zul je de effecten kunnen waarnemen; je voelt je vitaler en helderder. Je hormonen worden ‘happy’ !

 

Wat is Hormoon Yoga ?

De naam Hormoon Yoga lijkt de zoveelste naam voor ‘gewoon’ Yoga, want yoga beinvloedt sowieso ons hormoonstelsel. Toch dekt deze naam de lading, omdat alle yoga binnen deze yogavorm erop is gericht de werking van de endocriene klieren en de doorbloeding te bevorderen. Fusion Hormoon Yoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen (Asana) met een stevige ritmische ademhaling (Bhastrika) waardoor in het bijzonder de schildklier, de inwendige geslachtsorganen en de bijnieren worden gestimuleerd en geactiveerd. Een energiegeleiding verbindt de hormoonklieren met elkaar. Door deze drie pijlers – Asana, Bhastrika en Energiegeleiding – komt er evenwicht in de hormoonhuishouding.

 

Happy hormones

Happy hormones

Voor wie bedoeld?

In eerste instantie was de Fusion Hormoon Yoga bedoeld voor vrouwen in de overgang, maar het bleek dat alle vrouwen vanaf de puberteit baat hebben bij het regelmatig beoefenen van de serie. Een aantal klachten waar Hormoon Yoga kan helpen: PMS, vruchtbaarheidsprobleem, vertraagde schildklierwerking, slaapproblemen, haaruitval, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, verlaagd libido en andere hormoongerelateerde klachten.

Om overgangsklachten hanteerbaar te maken bij vrouwen zonder grote menstruatieklachten, wordt aangeraden om vanaf 35 jaar te starten met de serie vanwege de preventieve werking. Zelfs na de menopauze kun je de serie veilig beoefenen om lang vitaal en gezond te blijven. Het is heerlijk om een serie te hebben die geschikt is voor bijna alle vrouwen van alle leeftijden! Ja, ook mannen hebben baat bij de serie.

 

Aanpassingen in de asana’s zijn mogelijk

Fusion Hormoon Yoga is meestal goed te doen voor iedereen. Individuele aanpassingen zijn heel goed mogelijk om de gewenste effecten toch te verkrijgen. De workshop kan desgewenst gevolgd worden naast de wekelijkse yogalessen.

 

Voor wie is de Hormoon Yoga niet geschikt

Vrouwen met hormoongevoelige borstkanker en ernstige endometriose. Bij aanvang van de workshop wordt bepaald aan de hand van een vragenlijst of Hormoon Yoga voor jou de juiste keuze is.

 

Herkomst van Fusion Hormoon Yoga

De klassieke Fusion Hormoon Yoga is door Dinah Rodrigues uit Brazilie naar Europa gebracht en in Nederland met name verder ontwikkeld door Sylvia Mullaart-Bonn (www. fusionyoga.nl). Deze vorm van yoga wordt wereldwijd gedoceerd en beoefend, met veelal opmerkelijke resultaten.

 

De workshops

Workshop van 3 dagdelen van 3 uur bij een bezetting van drie cursisten: € 135 p.p.

Workshop van 2 dagdelen van 3 uur met twee cursisten: € 135 p.p.

Workshop van 1 x 3 uur met een cursist: € 135.

Er is zeer gerichte persoonlijke aandacht en je krijgt bij Hormoonyoga een oefensyllabus mee naar huis.

Optionele terugkomles: prijs nader overeen te komen en is afhankelijk van aantal deelnemers.

 

 

Bijzonderheden

Je ontvangt twee syllabi met oefeningen en theorie. Er is zeer gerichte persoonlijke aandacht.

Ik beveel een terugkom-les aan om de oefeningen die thuis zijn beoefend, te finetunen. Deze terugkom-les is optioneel en kost € 45 p.p.

 

 

Meld je direct aan of

Neem contact op met Nelleke

Of bel: 0642675840

 

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email