Fusion Hormoon Yoga

De Fusion Hormoon Yoga kent drie pijlers: bhastrika, asana en energiegeleiding uit het Taoisme, om de balans in de hormoonwerking te bevorderen

Meld je aan voor nieuwe workshops op zaterdagochtenden op 3, 10 en 17 februari 2018. Locatie: Reigerlaan 165, Capelle a/d IJssel. Aanmelden

De naam (Fusion) Hormoon Yoga lijkt de zoveelste naam voor ‘gewoon’ Yoga, want yoga beinvloedt sowieso ons hormoonstelsel. Toch dekt deze naam de lading, omdat alle yoga binnen deze yogavorm erop is gericht de werking van de endocriene klieren en de doorbloeding te bevorderen. Fusion Hormoon Yoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische bhastrika-ademhaling waardoor de inwendige geslachtsorganen worden gestimuleerd. Een (visualisatie van een) energiegeleiding verbindt de hormoonklieren met elkaar. Door de drie pijlers in de Fusion Hormoon Yoga – Asana, Bhastrika en Energiegeleiding – komt er balans in de werking van de hormonen.

Happy hormones

Happy hormones

PMS, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten

In eerste instantie was de Fusion Hormoon Yoga bedoeld voor vrouwen in de overgang, maar het bleek dat alle vrouwen vanaf de puberteit baat hebben bij het regelmatig beoefenen van de serie. Wanneer jonge vrouwen last hebben van PMS, verdwijnt – of op zijn minst vermindert – dit en kunnen vruchtbaarheidsproblemen worden verholpen (maar niet altijd). Om overgangsklachten hanteerbaar te maken bij vrouwen zonder grote menstruatieklachten, wordt aangeraden om vanaf 35 jaar te starten met de serie vanwege de preventieve werking. Zelfs postmenopauzale vrouwen kunnen de serie veilig beoefenen om lang vitaal en gezond te blijven. Het is heerlijk om een serie te hebben die geschikt is voor bijna alle vrouwen van alle leeftijden! Ja, ook mannen hebben baat bij de serie. 

Aanpassingen in de asana’s zijn mogelijk

Fusion Hormoon Yoga is meestal goed te doen voor iedereen. Individuele aanpassingen zijn heel goed mogelijk om de gewenste effecten toch te verkrijgen.

Herkomst van Fusion Hormoon Yoga

De klassieke Fusion Hormoon Yoga is door Dinah Rodrigues uit Brazilie naar Europa gebracht en in Nederland met name verder ontwikkeld door Sylvia Mullaart-Bonn (www. fusionyoga.nl).

Happy hormones

Met hormonale disbalans krijgen de meeste mensen in hun leven wel te maken. Aanvaard dit gegeven en ga als het jou treft aan het werk om de hormoonbalans te hervinden. We willen toch happy hormones !

De workshops

Bij voldoende interesse start ik drie workshops van drie uur. De kosten hiervoor zijn in totaal € 145,– . Je ontvangt daarbij twee syllabi met oefeningen en theorie.

Informatie vragen kan via het Aanmeldformulier

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone