Reviews

 

19 juni 2020 Door Gerrit de Waal geplaatst op LinkedIn

Ik ken Nelleke als een bevlogen Yoga docente. Ze heeft een rustige en wijze uitstraling en zeer prettige energie.

Ze heeft een jarenlange ervaring en is altijd bezig zichzelf te ontwikkelen en/of haar blikveld te vergroten.

Haar Yoga zal je een boost geven in je gezondheid en balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

Ik raad Nelleke graag aan als docente voor eenieder die Yoga wil gaan beoefenen, maar ook als je al beoefenaar bent.

 

14 april 2020

Sohbet vindt de audio-opnames over staan, zitten en lopen rustgevend.

 

12 apr. 2020, om 17:01 heeft Ingrid Blom het volgende geschreven:

Dag Nelleke,
 
Wat ben ik blij met je podcast over een goede lichaamshouding. Zoals je weet is mijn bekkenbodem een aandachtspunt. Mede omdat ik een holle rug heb over gehouden aan het vele turnen op jonge leeftijd. Ik heb de neiging om naar voren te lopen en heb zo nu en dan last van hielspoor.
Oefenen en oefenen om te zorgen dat een goede lichaamshouding eigen gaat worden. Het stukje over aarden vond ik heel mooi gezegd.
 
Dank je wel en fijne Paasdagen.
 
Groetjes,
Ingrid

 

28 november 2019 –  afscheidsemail van Kirsten van Doorn ( poweryoga en privésessie )

Hoi Nelleke,

Binnen twee weken ga ik aan de slag in een opvangcentrum in Eindhoven als assistent manager. Ik ben erg enthousiast hierover en er zijn mooie doorgroeimogelijkheden aanwezig. Het is nog een flink geregel om mijn biezen te pakken en te verhuizen naar Eindhoven, maar heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dit betekent helaas wel dat ik per direct mijn lidmaatschap moet opzeggen. Ik hoop een net zo leuke en leerzame yogadocent in Eindhoven of omgeving aan te treffen.

Ik wil je hartelijk bedanken voor alle lessen, met name de privé les. Ik heb hier veel inzichten over mezelf opgedaan waar ik voor de rest van mijn leven baat bij ga hebben.
 
Bedankt en succes met alle toekomstige  plannen!

 

11 november 2019 – Marianne de Ronde ( STOELyoga )

Via via kwam ik op de website van Yoga Capelle, op het tabblad STOELyoga. Nelleke geeft hier uitleg over wat stoelyoga inhoudt. Dit sprak mij heel erg aan. De eerste les was gratis zodat ik kon “proeven” hoe het zou zijn. De proefles beviel zo goed dat ik me heb opgegeven; vanwege omstandigheden heb ik echter niet zo lang les gehad.

Nelleke geeft erg fijn les, heel rustig en rekening houdend met ieders capaciteiten: niets moet, gewoon op je eigen tempo en tot hoever jijzelf kunt. 
Ik geef nog steeds haar website: https://yoga-capelle.nldoor aan iedereen die interesse heeft.
Het is de moeite waard om eens een of meerdere van haar proeflessen mee te maken.

 

Een mening van een van de yogacursisten:

De docente, Nelleke Slotboom, zorgt er op gevarieerde, energieke en ook ontspannen wijze voor dat jij op jouw eigen manier ontspanning en verheldering vindt. En … Wanneer je wel nieuwsgierig bent maar je het idee hebt dat Yoga eigenlijk niks voor je is, meld je dan toch aan voor een proefles juist bij Yoga Capelle aan den IJssel. Je komt vast op andere gedachten.

 

26 augustus 2019 – Carolina ( zwangerschapsyoga )

Beste Nelleke,

Afgelopen vrijdag de 23ste is onze dochtertje Fleur de Lys geboren. Ze was uiteindelijk 5 dagen later na de uitgerekende datum.

De bevalling is goed gegaan, en met de begeleiding van mijn verloskundige heb ik in een verticale houding kunnen bevallen, wat ik het heel prettig vond, in vergelijking met liggen bevallen bij mijn vorige zwangerschap.

De ademhalingstechniek die wij van jou hebben gekregen, hebben we kunnen toepassen en heeft veel geholpen. Ik bleef steeds lopen in de eerste fase tijdens de ontsluitingsweeën. Raphael heeft me goed kunnen ondersteunen tijdens het hele proces.

De weeën waren ongeveer rond 4:00 uur begonnen. Om 7:00 zijn we naar het ziekenhuis gegaan met 5cm ontsluiting. En om 11:00 is ze geboren. In de avond mochten wij al naar huis. Baby is gezond en het gaat goed met ons.

Nogmaals, dankjewel voor je lessen en tips. Die waren goud waard 🙂

Met vriendelijk groet,
Carolina en Raphael

 

april 2019 – Cathelijne ( Fusion Hormoon Yoga )

In verband met burn-out klachten en (daardoor) een verstoorde hormoonhuishouding heb ik bij Nelleke Slotboom ( Yoga Capelle) twee privélessen Fusion Hormoon Yoga gevolgd, met als doel meer ontspanning te vinden en een betere mentale en hormonale balans.
De lessen heb ik als zeer leerzaam, waardevol en plezierig ervaren. Nelleke is ontzettend vriendelijk en kan vol passie en enthousiasme over yoga praten. Daarnaast heeft ze niet alleen heel veel ervaring en kennis van yoga in de breedste zin van het woord, ze neemt ook alle tijd om je alles te leren. Zo heeft ze mij zeer grondig alle oefeningen/houdingen van de Fusion Hormoon Yoga geleerd, maar ook diverse tips en oefeningen gegeven om mijn mentale spanning te verlagen en mijn (fysieke) houding te verbeteren.
Sinds de lessen oefen ik bijna elke dag. Ik merk dat ik veel meer in balans en ontspannen ben en ook beter tot rust kan komen. Ik raad Nelleke Slotboom dan ook ten zeerste aan!

 

oktober 2018 – Angelina Maurik ( groeps- en privésessies )

Ik was op zoek naar een eerste stap om Yoga actief te gaan beoefenen en ben gaan Googelen.

De site van Yoga-Capelle sprak mij aan en ik heb mij aangemeld voor een proefles.

Het voelde gelijk als een warm bad.

Veel persoonlijke aandacht, duidelijke uitleg en goed oog voor mijn persoonlijke ontwikkeling!

Dat was precies wat ik zocht.

De yogalessen in groepsverband, de privélessen, in het bijzonder de klik met Nelleke en haar manier van lesgeven, hebben er voor gezorgd dat ik Yoga als een zeer waardevolle aanvulling op mijn dagelijkse leven ben gaan zien.

 

oktober 2018 – Elton en Janine ( zwangerschapsyoga )

Beste Nelleke, Bij deze willen wij je nogmaals bedanken voor de wijze lessen, ze hebben enorm geholpen want ons dochtertje is gezond ter wereld gekomen zonder enige complicaties!

Met vriendelijke groet,

Elton en Janine

 

september 2018 – Linda Hanssen ( poweryoga )

Je podcast over het ontwikkelen van een goede lichaamshouding heb ik beluisterd en de aanwijzingen in praktijk gebracht. Bij het lange stukken lopen, merk ik dat ik nu rechtop loop, veel actiever en tegelijk ook veel lichter. Dank voor de tips Nelleke.

 

april 2018 – Klik hier voor foto van Jos in kobra

Jos Verouden schrijft:

Na enige tijd inlezen over yoga besloot ik yogalessen te nemen bij Yoga Capelle. Dat beviel meteen heel goed. De yogalerares Nelleke Slotboom geeft mooie lessen. De lessen beginnen met yogafilosofie, daarna doen we vele oefeningen en tot slot een ontspanning of meditatie.

Door deze lessen voel ik mij kalm worden en heb tegelijkertijd veel energie. De lessen hebben allerlei effecten in het dagelijks leven. Ik heb meer aandacht bij mijn werkzaamheden. Ik loop actiever en haal beter en bewuster adem. Ik voel mij fitter en ben leniger geworden.

Belangrijk voor mij is ook dat ik als het ware vanzelf diepere inzichten ontwikkel.

Noot: Jos volgt sinds november 2018 tweemaal per week lessen: poweryoga op dinsdag die hem de rest van de week veel energie geeft. De mildere hatha yoga op vrijdag om rustig en gecentreerd het weekend in te gaan.

 

april 2018 – Cees Catsburg; ruim een jaar yogalessen

Met veel genoegen volg ik wekelijks de yoga lessen van Nelleke Slotboom bij Yoga-Capelle. Op aanraden van een arts en een (mannelijke) collega heb ik me aangemeld. Mijn doel en uitdaging was om minder gestresst door het leven te gaan. Verder heb ik veertig jaar intensief gesport en wilde ook eens de andere kant van lichamelijke inspanning ondervinden.

De lessen van Nelleke zijn iedere keer weer anders, naast een paar vaste items, krijgen we steeds nieuwe oefeningen die weer een ander deel van je lichaam uitdagen. Alles wordt heel doordacht en deskundig benaderd.

Het resultaat is dat het mij zowel mentaal als fysiek ontspanning biedt. Zowel door de oefeningen als door het praten over diverse belevingen ontstaat er een bepaalde bewustwording. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat je meer tot innerlijke rust kan komen en daardoor wat stabieler in het leven staat. De spieren en gewrichten worden wat minder stram door de soms intensieve oefeningen.

Overigens maakt het feit dat ik één van de weinige mannen ben die aan yoga doet, helemaal niets uit.

 

januari 2018 – Diana van Emmerik (zwangerschapsyoga)

Je praktische (adem)technieken heb ik dus helaas niet kunnen inzetten vanwege een keizersnede, maar volgens mij zijn jouw lessen altijd zinvol voor het dagelijks leven.

Ik vind het bijzonder hoe krachtig je bent terwijl je zo kwetsbaar of authentiek handelt.

 

Catelijne:

Voor de bevalling: Nelleke Slotboom van Yoga Capelle heeft vele goede tips gegeven om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien.

Na de bevalling: De ademhalingsoefeningen hebben mij tijdens de weeën meer rust en vertrouwen gegeven en door het vooraf oefenen van het persen kon ik terugvallen op de geleerde technieken toen het eenmaal zover was!

 

Serge:

Nelleke heeft mij uitstekend geholpen belemmeringen uit de weg te ruimen.

 

Myrthe:

De ademhalingsoefeningen in de zwangerschapsyogalessen bij Yoga Capelle hebben mij erg geholpen tijdens de bevalling. De concentratie op mijn ademhaling gaf mij rust, ontspanning en controle over mijn lichaam. Ook de massagetechnieken tijdens de partnerlessen hebben we als zeer prettig ervaren tijdens de ontsluitingsweeën. De bevalling van ons eerste kindje duurde in totaal 5,5 uur en ik denk zeker dat deze oefeningen daarbij hebben geholpen!

 

september 2017 – Carol van den Boogaard, verpleegkundige in Erasmus MC:

Wegens allerlei klachten was ik op zoek naar een manier om hier mee te leren leven.. Zo kwam ik in aanraking met Yoga en dus ook met Nelleke Slotboom van Yoga Capelle.
Nelleke heeft een zeer prettige manier van les geven waarbij zij eerst een kleine introductie houdt over een bepaald onderwerp. Dit zet aan tot nadenken en neemt je mee gedurende de gehele les.
Mijn les is altijd na het werk, wanneer ik eigenlijk naar huis wil. Toch lukt het Nelleke met haar geduld en ontspannen manier van lesgeven mij te overtuigen de Yogales te volgen.
Het wordt steeds meer duidelijk dat Yoga een manier van leven is.

 

oktober 2017 – José Scaramella:

Ruim 2,5 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de yogalessen van Nelleke. Nelleke is een heel prettige yogadocente die bij iedere les ongeveer 10 minuten stil staat bij de betekenis van haar les. Ik kreeg hierdoor de juiste balans tussen het denken en voelen. De stress die ik in mijn dagelijkse leven ervaar kan ik hierdoor beter beheersen. Haar lessen hebben mijn gezondheid, fysiek en mentaal enorm verbeterd.

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email