Voorwaarden yogalessen en praktische tips

Voorwaarden

Alle lessen duren vijf kwartier. De zwangerschapsyogales neemt 1,5 uur.

Tijdens de schoolvakanties zijn er in principe geen lessen, tenzij anders afgesproken.

Het gehele jaar door, ook in de zomermaanden waarin je lidmaatschap gewoon doorloopt, is er een opzegtermijn van een maand.

Benodigdheden b.v. yogamat, yogakleding

  • lekker zittende losse kleding
  • voor de proefles is er een matje beschikbaar, daarna graag zelf een yogamat aanschaffen; een professionele stroeve mat kan via de docent worden aangeschaft
  • een badlaken of grote handdoek
  • een warm vest of trui en sokken om bij de eindontspanning aan te trekken; dekentjes zijn in de les voorhanden
  • een flesje water

Voor wie ?

Zie – behalve het onderstaande – tevens wat hierover is aangegeven onder Home en de items Hatha Yoga, Power Yoga, Kundalini Yoga, Zwangerschapsyoga, Fusion Hormoon YogaSenioren Yoga en Ervaringswetenschap.

Alle aangeboden yogavormen zijn voor de meeste mensen geschikt. De Senioren Yoga vindt plaats op stoelen en is bedoeld voor de oudere mens met gebreken, waardoor men toch zo lang mogelijk yoga kan blijven beoefenen. Voor veel mensen is ontstressen een aanleiding om yoga te gaan beoefenen. Er komen vele fysieke en geestelijke stressgerelateerde klachten voor. Ook een verliessituatie kan stress geven. Enkele uitingen van stress kunnen zijn: ademhalingsmoeilijkheden, hoofdpijn, rugklachten, ook aan vermoeidheid en reumatische aandoeningen kan te veel stress ten grondslag liggen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Verder kunnen er allerlei klachten zijn als artrose en stijfheid van spieren en gewrichten. Yoga is vaak een aangewezen weg om de klachten te verminderen en ook om je meer bewust te worden van de oorzaak. Meestal ga je je door yoga beter voelen bij je dagelijkse activiteiten.

Prive yogalessen

Het is mogelijk om privelessen te krijgen die tevens kunnen werken als coaching bij persoonlijke problematiek. De locatie, prijs en het tijdstip in overleg met de docent Nelleke Slotboom.

Tarieven en lessen inhalen of be-eindigen

Aanmelden of informatie vragen per email kan via het Aanmeldformulier

 IJssel

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email