Power Yoga

 

Power Yoga is afgeleid van de – meer Yang-gerichte – krachtige yogavorm Ashtanga Yoga. De Poweryoga in deze lessen is een iets andere vorm dan veelal op sportscholen wordt gegeven. Er wordt tevens gewerkt met Kundalini Yoga aspecten en de afbouw is Yin-Yang gericht.

Aan het begin van de les worden kort de beginselen behandeld van de Yoga Filosofie die onverbrekelijk is verbonden met lichamelijke Yoga. We eindigen de les met een geleide ontspanning en/of korte meditatie.

 

Energievergrendelingen: werken met onze bandha’s

In de lessen waarbij wij de aandacht naar binnen leren richten, doet YOGA POWER met ons mee. Wij gebruiken de speciale ujjayi-ademhalingstechniek, alsmede de vuurademhaling en benutten energievergrendelingen (bandha’s). Kracht is in yoga een veelomvattender begrip dan de lichaamskracht die we inzetten met onze wil vanuit ons denken. Van belang is dat je de asana’s met aandacht uitvoert, de ademhaling laat samenvallen met de beweging en een flinke, maar toch ook luchtige discipline aan de dag legt. Je wordt je bewuster van je lichaam, je leert je grenzen kennen en ook het betrekkelijke daarvan. Wordt je lichaam leniger, dan vaak ook je mind, en andersom.

 

EEN TOTAALAANPAK voor meer conditie, verbeterde balans en ontstressen

Voor iedereen van jong tot oud die innerlijke balans zoekt, de conditie (leniger, krachtiger) wil verbeteren, wil ontstressen en zich aangetrokken voelt tot actieve yoga. De oefeningen / asana’s zijn aan te passen aan de mogelijkheden van de cursist. Raadpleeg bij twijfel de huisarts.

 

De lessen zijn steeds verschillend.

Yoga écht beleven – altijd uitgaande van de eigen mogelijkheden – werkt door in het dagelijks leven en kan helpen het evenwicht te vinden bij alles wat je meemaakt. Feitelijk maakt iedereen zijn of haar eigen leven méé ….. liefst zo ontspannen mogelijk!

 

Waar en wanneer zijn de lessen

 

De kosten: Tarieven en lessen inhalen of be-eindigen

 

Meld je direct aan of

neem contact op met Nelleke. 

Of bel: 0642675840.

 

 

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email