Zwangerschapsyoga

Foto Sandra zwangerZwanger ?

Met zelfvertrouwen en ontspannen naar je bevalling toe leven

Met behulp van yogaoefeningen kun je ontspannen en op zachte wijze kracht ontwikkelen voor de bevalling. De oefeningen zijn gericht op het helpen dragen gedurende de 40 weken van de zwangerschap. Behalve aandacht voor een ontspannen innerlijke houding heeft de docente oog voor bewustwording van een juiste lichamelijke houding om het bekkengebied en de rug te versterken cq. te ontlasten. Ontspanning en ontstressen zijn sleutelwoorden.

N.B. Handig om alvast te weten: de doorgaande wekelijkse lessen vinden plaats op maandagavond van 19.15 – 20.45 uur. Bij zeer vergevorderde zwangerschap kan het raadzaam zijn om 1 of 2 privelessen te volgen op een nader af te spreken tijdstip.

Ontspanning, bevallen en het persen

In de zwangerschapsyogalessen wordt geleerd om:

  • zo volledig mogelijk te ademen met veel aandacht voor de vanzelfsprekendheid van het ademproces
  • op zo natuurlijk mogelijke wijze te leren werken met de sterke persdrang met behulp van doeltreffend gebruik van de adem, de ademhalingsspieren en het middenrif
  • je bewust te worden en te blijven van een ontspannen en toch krachtige lichamelijke houding
  • om te gaan met pijn en spanning
  • in de twee partnerlessen komen aan de orde: enkele massagetechnieken, de ademhaling en het persen (een vriendin of ander familielid is ook welkom)

Er is gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Al met al 1,5 uur per week voor jezelf om je te kunnen voorbereiden op de bevalling en het moederschap cq. ouderschap. Yoga-ervaring is niet nodig.

Wanneer en hoe lang kun je meedoen?

Je kunt je aanmelden vanaf de 21e week van je zwangerschap. Aanmelding kan echter tot dicht bij de bevallingsdatum: beter enkele lessen meegenomen dan helemaal niets. Aangeraden wordt om zo lang les te nemen, liefst minimaal zeven lessen, dat je de oefeningen goed eigen hebt gemaakt.  Als je het fijn vindt kun je doorgaan met de lessen tot aan het einde van de zwangerschap. Incidenteel zijn privélessen mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekering

Nelleke is gecertificeerd yoga- en zwangerschapsyogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland. Je leskosten, afhankelijk van hoe je bent verzekerd, worden door de meeste verzekeringen gedeeltelijk vergoed.

Tijdstip en locatie, ofwel wanneer en waar zijn de lessen:

Elke maandagavond van 19.15 – 20.45 uur. Locatie: Reigerlaan 165, 2903 LG  Capelle aan den Ijssel. De partnerlessen vinden plaats op ditzelfde tijdstip.

Tarieven en lessen inhalen of be-eindigen
Aanmelden of informatie vragen per email kan via het Aanmeldformulier

 

Interessant? Ik waardeer het als je dit deelt. Dank!
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone