Yoga in Capelle aan den Ijssel

Ontdek YOGA in jouw leven. Boek een afspraak in Capelle aan den IJssel voor Krachtige en tevens Ontspannen YOGAlessen en Hulp bij Ontwikkelen Zelfinzicht, ook Privé-yogacoaching.

Yoga-Capelle in Capelle aan den IJssel

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle. Het doet mij plezier om met een uitgebreide scholing en uit eigen ervaring lichamelijke oefeningen – asana’s – en ook ervaringsgerichte yogische filosofie over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat.
Ik leer jou, als cursist, hoe je meer ontspanning in je leven kunt ervaren, leniger, flexibeler en sterker wordt: lichamelijk en geestelijk!

Ook ondersteun ik jou in je proces jezelf in relatie tot jouw omgeving beter te snappen. Inzicht krijgen in jezelf is zelf ‘in zicht’ komen en inzien dat je niet hoeft te zoeken naar grip op je leven. Alles is voortdurend in verandering. Het is een mooie Kunst om je steeds opnieuw aan te passen aan situaties, ook die minder aangenaam zijn of lijken, zonder situaties of personen te vermijden EN … zonder jezelf geweld aan te doen!
Dit alles vraagt om ontwikkeling van een gecentreerd bewustzijn, zodat je vanzelfsprekender (vanuit je zelf sprekend) meer dingen onderneemt waar je blij van wordt.

Als een regelmatige sporter, bergbeklimmer zocht ik tevens balans tussen inspanning en ontspanning zodat ik de top van Kilimanjaro kon bereiken. Naast het inzetten van wilskracht en doorzettingsvermogen wilde ik ook meer inzicht in mijzelf en over mijzelf krijgen.

Op advies van mijn zoon heb ik me in mei 2019 aangemeld bij Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle.

Na twee proeflessen had ik twijfels en vooroordelen over Yoga in het algemeen, maar ook over de yogadocent. Mijn wens om de Kilimanjaro te kunnen beklimmen was zo groot dat ik met Yoga tot januari 2020 wilde doorgaan.

Na een paar maanden Yogalessen, heb ik de top van Kilimanjaro gehaald. Dit keer niet alleen op wilskracht maar ook door de positieve invloed van Yoga.

Dankzij de Yogalessen van Nelleke waarin persoonlijke aandacht voor een individu maar ook aandacht binnen een groep aanwezig is:

  • December 2019 top van Kilimanjaro gehaald.
  • Ik heb meer inzicht in mijzelf en over mijzelf.
  • Spieren en condities versterkt.
  • Juiste fysieke kracht inzetten in combinatie met ademhalingstechnieken. Dingen doen alleen op wilskracht, is nu op de achtergrond.
  • Eindelijk bevrijd van vooroordeel over Yoga.

Dank je wel Nelleke. Ruimte die je aan de cursisten geeft en neemt is bewonderenswaardig. “Je mag er zijn”. Hiervan wil ik meer. >

Sohbet Kulcu

Intensief Dynamische Hatha Yoga ( poweryoga )

Na enige tijd inlezen over yoga besloot ik yogalessen te nemen bij Yoga Capelle. Dat beviel meteen heel goed. De yogalerares Nelleke Slotboom geeft mooie lessen. De lessen beginnen met yogafilosofie, daarna doen we vele oefeningen en tot slot een ontspanning of meditatie.

Door deze lessen voel ik mij kalm worden en heb tegelijkertijd veel energie. De lessen hebben allerlei effecten in het dagelijks leven. Ik heb meer aandacht bij mijn werkzaamheden. Ik loop actiever en adem beter en bewuster. Ik voel mij fitter en ben leniger geworden.

Belangrijk voor mij is ook dat ik als het ware vanzelf diepere inzichten ontwikkel.

Noot: Jos is leraar op een basisschool en volgt sinds november 2018 tweemaal per week lessen: Intensief Dynamische lessen op dinsdag die hem de rest van de week veel energie geven. De Meditatieve Hatha Yoga op vrijdag om rustig en gecentreerd het weekend in te gaan.

Jos Verouden

Intensief Dynamische Hatha Yoga ( Poweryoga ) EN Meditatieve Hatha Yoga

Wekelijkse YOGAlessen en workshops vanuit verschillende disciplines en privé-yogacoaching

In een veilige lesomgeving krijg je gevarieerde oefeningen/houdingen uit diverse yogastromingen. Je leert innerlijk waar te nemen in een onderzoekende en open houding: de adem, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Inzake de wekelijkse lessen zijn er VIER lesvormen waar je uit kunt kiezen:

  • Intensief Dynamisch ( Poweryoga ),
  • Meditatieve Hatha Yoga
  • Kundalini Yoga
  • Stoelyoga.

Je werkt geleidelijk toe naar meer flexibiliteit en helderheid van lichaam en geest. Je ervaart hoe je het optimale uit je leven kunt halen en in dagelijkse stressvolle situaties ontspanning kunt bewaren of oproepen.

Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met de docent Nelleke Slotboom.

Website

Prijzen Yoga Capelle aan den Ijssel

Let ook op aanbiedingen op mijn website: www.yoga-capelle.nl

Privésessies Yogacoaching

Met mijn persoonlijke aandacht en begeleiding bij de yoga-oefeningen en meditaties, als ook aandacht voor jouw levensvragen, ontwikkel je meer fysieke en geestelijke ruimte. Deze privésessies staan op zichzelf en daarnaast zijn zij – als jij dat wilt – een opgang naar de wekelijkse groepslessen. Meer ontspannen, met meer aanvaarding en inzicht in jezelf onderneem je de dingen in je leven die er voor jou toe doen.

Wil je persoonlijke steun en aandacht voor jouw yoga-traject? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Prijs:
Sessie van 1,5 uur: € 62,95
Sessie van 2 uur voor 2 personen: € 93,–

Fusion Hormoon Yoga voor ‘Happy Hormones’

Heb je veel hormoon gerelateerde klachten, dan is een workshop Fusion Hormoon Yoga een krachtige en natuurlijke methode om je hormonen ‘uit te balanceren’ zodat je je weer beter gaat voelen en ook je stemmingswisselingen verzachten.

De naam Hormoon Yoga lijkt de zoveelste naam voor ‘gewoon’ Yoga, want yoga beinvloedt sowieso ons hormoonstelsel. Toch dekt deze naam de lading, omdat alle yoga binnen deze yogavorm erop is gericht de werking van de endocriene klieren en de doorbloeding te bevorderen. Fusion Hormoon Yoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen (Asana) met een stevige ritmische ademhaling (Bhastrika) waardoor in het bijzonder de schildklier, de inwendige geslachtsorganen en de bijnieren worden gestimuleerd en geactiveerd. Een energiegeleiding met vasthouden van de adem verbindt de hormoonklieren met elkaar. Door deze drie ‘gefuseerde’ pijlers – Asana, Bhastrika en Energiegeleiding komt er evenwicht in de hormoonhuishouding.

Wil je hulp hierbij en overweeg je een workshop Fusion Hormoon Yoga? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Prijs pakket:
Workshops van 3 dagdelen van 3 uur bij een bezetting van drie cursisten: € 140 p.p.
Workshop van 2 dagdelen van 3 uur met twee cursisten: € 140 p.p.
Workshop van 1 x 3 uur met een cursist: € 140.

ZwangerschapsYoga: privésessies

Met zelfvertrouwen en ontspannen naar je bevalling toeleven met behulp van Hatha Yoga oefeningen. Ik help je om een gevoel van overgave te ontwikkelen als voorbereiding op de bevalling. De yoga-oefeningen zijn mede-gericht op het helpen dragen van de zwangerschap. Je krijgt ook lessen om thuis te oefenen.
Volg liefst één les met je partner, vriendin, moeder of andere begeleider: twee onthouden meer dan één EN je krijgt eenvoudige technieken voor massage en drukpunten.

Wil je op zachte wijze kracht en vertrouwen ontwikkelen voor jouw zwangerschap en bevalling? Neem dan contact met mij op. Lees ook bij Veelgestelde Vragen over Yoga voor Zwangeren.

Les van 2 uur (ook ONLINE mogelijk): € 72,50

Korting van 10 % op totaalprijs van minimaal drie sessies.

Kanaalweg 37
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland 2903 LR
Nederland
Telefoon: 0642675840
E-mail: nelleke@yoga-capelle.nl
URL: https://yoga-capelle.nl/
Btw-nummer: NL00125541OB40
Kamer-van-Koophandelnummer: 65818350
Binnen twee weken ga ik aan de slag in een opvangcentrum in Eindhoven als assistent manager. Ik ben erg enthousiast hierover en er zijn mooie doorgroeimogelijkheden aanwezig. De verhuizing is nog een flink geregel, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dit betekent helaas wel dat ik per direct mijn lidmaatschap moet opzeggen. Ik hoop een net zo leuke en leerzame yogadocent in Eindhoven of omgeving aan te treffen.
Ik wil je hartelijk bedanken voor alle lessen, met name de privé les. Ik heb hier veel inzichten over mezelf opgedaan waar ik voor de rest van mijn leven baat bij ga hebben.
Bedankt en succes met alle toekomstige plannen!
Kirsten van Doorn

Intensief Dynamische Hatha Yoga ( Poweryoga ) en privé-coaching

Ik ken Nelleke als een bevlogen Yoga docente. Ze heeft een rustige en wijze uitstraling en zeer prettige energie. Ze heeft een jarenlange ervaring en is altijd bezig zichzelf te ontwikkelen en/of haar blikveld te vergroten.

Haar Yoga zal je een boost geven in je gezondheid en balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik raad Nelleke graag aan als docente voor eenieder die Yoga wil gaan beoefenen, maar ook als je al beoefenaar bent.

Gerrit de Waal

Yogadocent en -coach

YOGA in Capelle aan den Ijssel

Neem via het onderstaande formulier vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een Yoga lessen in Capelle aan den Ijssel.

8 + 7 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!