Over mij

Het was mij nooit helemaal helder wat ik wilde met mijn leven. Tot ik vlinders in mijn buik kreeg van een advertentie over een yogadocentenopleiding.

Van yogadocent gegroeid tot Yogacoach

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom. In mijn familie – ik ben de jongste in een gezin met vijf kinderen – horen religie en spiritualiteit vanzelfsprekend bij het dagelijks leven. Ik ben Nederlands Hervormd opgevoed, met dagelijks een stukje uit de Bijbel lezen; dat deed mijn vader na het avondeten. Ook was bidden en danken voor en na het eten vanzelfsprekend.

In mijn adolescentie voelde ik niet zo veel meer van wat ik aangeboden had gekregen in mijn jeugd aan godsdienstige en spirituele aspecten. Wel voelde ik jaren later dat er in mijn jeugd een bodem was gelegd, waardoor ik besefte dat er meer was dan de driedimensionale wereld en dat er in mijn innerlijk veel te ontdekken viel.

Toen: Na twee dochters te hebben grootgebracht en jaren een kantoorbaan te hebben gehad, kreeg ik vlinders in mijn buik van een advertentie over een yogadocentenopleiding. Ik had sterk het gevoel dat een yogaopleiding voor mij een eye-opener zou worden voor mijn eigen wat kabbelende leven. Het was mij nooit helemaal helder wat ik wilde. Tot die vlinders ☺: een soort verliefdheid op het eerste gezicht met een spannend gevoel van verwachting voor iets wat komen ging!
Ja, toen werd het serieus!

Na hier en daar mijn licht te hebben opgestoken ben ik in 1994 gestart met een gedegen Hatha-Raja opleiding van 4 jaar. Hierna heb ik me jarenlang verder geschoold en bijgeschoold in diverse yoga-richtingen.

Mijn eerste opleiding leerde mij het universele verschilsdenken, met andere woorden: drie-eenheidsdenken. 

Ik ontdekte dat mijn bewustzijn niet is los te koppelen van mijn omgeving en dat er eenheid is, maar dan ‘levende’ drie-eenheden. Niets staat op zichzelf, noch kan uitsluitend op zichzelf worden benoemd. Alles is ook voortdurende beweging en oneindige schepping.
Het genoemde kerngegeven van drie-eenheid daadwerkelijk op mijzelf betrekkend, heeft me een heel andere kijk op mijzelf, mijn vrijheid en verantwoordelijkheid voor mijn daden gegeven.

Volg mij op Social Media:

Theorie, maar nu de praktijk! 

Wonderlijk, maar je kunt een hoop kennis verzamelen en denken dat je wijzer bent geworden. Ik besefte in de loop van de tijd dat ik pas wijzer word als ik durf te voelen en durf stil te vallen, te luisteren naar mijn ‘oer’stem in plaats van naar die ‘aapjes’ die op mijn schouder zitten en maar kwetteren in mijn oren wat ik moet doen en laten. Dit meegaan in je hoofd met die kwetterende aapjes noem ik geen ‘denken’ maar ‘denkeren’.

Hatha Yoga en Meditatie serieus beoefenen (in diverse vormen) geeft je ervaringsgericht inzicht in de werking van de ‘levende’ drie-eenheden: binnen in jou werken die processen en in de wisselwerking tussen jou en jouw buitenwereld.

Ontdek meer over mijn ervaringen met dit kerngegeven van drie-eenheid in mijn blogs, o.a. “Streven naar geluk. Wil je dit echt?” Er volgen meerdere blogs over dit kerngegeven: ‘Geen ding kan op zichzelf bestaan, want het zou niet worden waargenomen.

Mijn visie en levensmissie: 

Zelf toepassen wat ik op anderen wil overbrengen: een gezonde levensstijl volgen, met goede voeding en voldoende beweging; vriendelijk, open zijn, ‘eeuwig’ willen leren en onbevooroordeeld voelend kijken in en buiten mijzelf, kritische geluiden durven laten horen, ook excuus kunnen aanbieden. Trots zijn en ook mijn ‘kop kunnen buigen’.

Jou inspireren om gelukkig en in goede gezondheid, innerlijk vrij en verantwoordelijk te leven en met succes in de dingen die je onderneemt. Dit is waar mijn hart ligt.

Mijn ervaring in het lesgeven:

  • Sinds 1996 geef ik wekelijks yogalessen in Capelle aan den IJssel.
  • Vele jaren bood ik succesvol mijn diensten aan aan medewerkers en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam, waar ik een vaste baan had bij de Ondernemingsraad.
  • Het geven van groepslessen ZwangerschapsYoga zit sinds 2002 in mijn lespakket. Sinds kort geef ik uitsluitend privélessen aan zwangeren.
  • Op verzoek verzorg ik workshops Fusion Hormoon Yoga.
  • Tevens op verzoek coach ik één op één vanuit de Yoga Filosofie.

Word fysiek flexibel en krachtig. En creëer een levenshouding die ruimte en rust geeft.

Certificaat VIER-JARIGE Hatha-Raja Yoga Opleiding bij de Vereniging UNIDE (Universeel Denken).

December 1998. Deze opleidingsschool stond hoog in aanzien bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. UNIDE is inmiddels opgeheven wegens het overlijden van de Hoofd-docent van deze Opleiding Hans Wesseling. De kern van de opleiding is het ‘Verschilsdenken’. Deze term licht ik toe in mijn blogs.

Certificaat ‘Docent Yoga voor Zwangeren’ eveneens behaald bij UNIDE.

Juni 2002. ‘Op zachte wijze kracht ontwikkelen voor de bevalling’ was de rode draad door deze opleiding. De yogahoudingen en andere oefeningen die aan bod kwamen waren alle mede-gericht op het helpen dragen gedurende de 40 weken van de zwangerschap.

Certificaat 40-uur Ashtanga Yoga Teacher Training, door David Swenson (POWER Yoga).

April 2006. Een week zeer grondige training en begeleidingstips rond de primaire ashtanga-yogahoudingen: geweldige week, gevolgd samen met een yogacollega.

K.R.I. Internationaal Certificaat Teacher Kundalini Yoga – Level 1. Plus 3 (van de 4) certificaten K.R.I. - Level 2: ‘The Mind and Meditation’ / ‘Authentic Relationships’ / Vitality and Stress’.

September 2007. Voor deze opleidingen ging ik gedurende vijf jaren vele zaterdagen naar Enschede: Opleidingsschool Michon. Daar leerde ik veel over alle facetten van Kundalini Yoga: de kriya’s, handhoudingen, mantra-zingen en meditaties. Ook veel psychologische verkenningen, studeren in werkgroepen, video’s bekijken van lezingen Yogi Bhajan etc. Een mooie aanvulling voor mij als ‘universeel’ yogadocent.

Certificaat docent Fusion Hormoon Yoga bij ‘Lust for Life’ met Sylvia Mullaart-Bonn.

Juni 2016. Een gedegen bijscholing van een aantal zaterdagen, over (kundalini-)yoga voor mensen met hormoongerelateerde klachten. Ook wordt visualisatie met de energiecirculatie naar de hormoonklieren toegepast. Eenvoudige voedingstips horen er bij.

Certificaat 50 uur Meditatieleraar – Advanced Study – door Tijn Touber.

Februari 2019. Een confronterende week met mijn eigen innerlijke processen. Dit hielp mij om meer begrip en respect te ontwikkelen voor de innerlijke weg die ieder individu zelf heeft te gaan.

Certificaat bijscholing Stoelyoga, bij Centrum Zweiersdal

April 2019. Hatha Yoga asana’s: hoe pas je deze aan op de stoel? En waar kun je de stoel nog meer bij gebruiken – als steun – bij staande houdingen. Een leuke trainingsdag.

Intervisiegroep Masterclass.

Hier wisselen yogadocenten hun kennis en inzichten met elkaar uit: heel leuk en inspirerend.

Beroepsvereniging

De Vereniging Yogadocenten Nederland geeft mij een platform. Hier volg ik regelmatig en met veel plezier bijscholingen.

Hoe klanten mij ervaren

Ik was op zoek naar een eerste stap om Yoga actief te gaan beoefenen en ben gaan zoeken op internet. De site van Yoga Capelle sprak mij aan en ik heb mij aangemeld voor een proefles. Het voelde gelijk als een warm bad. Veel persoonlijke aandacht, duidelijke uitleg en goed oog voor mijn persoonlijke ontwikkeling! Dit was precies wat ik zocht.
De yogalessen in groepsverband, de privélessen, in het bijzonder de klik met Nelleke en haar manier van lesgeven, hebben er voor gezorgd dat ik Yoga nu als een zeer waardevolle aanvulling op mijn dagelijkse leven zie.

Angelina Maurik

Hatha Yoga en privésessies

Een eerste stap is een belangrijke stap.


Wil jij samen met mij ontdekken wat yogabeoefening jou gaat brengen?

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!