Zwangerschapsyoga richt zich op meditatieve en spierversterkende Hatha yoga-oefeningen met items hoog in het vaandel als: Ontspanning, Ademhaling, Besef van je uiterlijke en innerlijke houding, Bevallen en het Persen.

Ook begeleidingstips door je partner of andere persoon: een partnerles is aan te raden.

In de lessen wordt geleerd om:

  • zo volledig mogelijk te ademen met veel aandacht voor de vanzelfsprekendheid van het ademproces
  • op zo natuurlijk mogelijke wijze te leren werken met de sterke persdrang met behulp van doeltreffend gebruik van de adem, de ademhalingsspieren en het middenrif
  • je bewust te worden en te blijven van een ontspannen en toch krachtige lichamelijke houding
  • om te gaan met pijn en spanning
  • thema’s in de partnerles: 1) de ademhaling en het persen. 2) gebruik maken van drukpunten en eenvoudige massagetechnieken: prettig voor in de zwangerschap maar zeker ook bij de bevalling tijdens de ontsluitingsfase

Behalve aandacht voor een ontspannen innerlijke houding heb ik oog voor bewustwording van een juiste lichamelijke houding om het bekkengebied en de rug te versterken cq. te ontlasten. Ontspanning met een effectieve ademhaling, inzicht en ontstressen zijn sleutelwoorden.

Wanneer kan ik instromen in de lessen, al of niet met partner?

Je kunt je aanmelden vanaf de 21e week van je zwangerschap. Wanneer je ruim voor je bevallingsdatum wilt les nemen, is het aan te raden om met tussenpozen van enkele weken nog één of twee lessen te nemen. Het is fijn als je nog hebt kunnen oefenen in een les die niet al te ver af ligt van je bevallingsdatum.

In de partnerles wordt geoefend met: de ademhaling en het persen. Je leert gebruik te maken van drukpunten en eenvoudige massagetechnieken: prettig voor in de zwangerschap maar zeker ook bij de bevalling tijdens de ontsluitingsfase.

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast "De weg naar een krachtige en tevens ontspannen lichaamshouding"

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!