Home » Blog » ZwangerschapsYoga » ZwangerschapsYoga – privésessies

ZwangerschapsYoga – privésessies

door | 1 dec, 2020 | ZwangerschapsYoga

Zwangerschapsyoga richt zich op meditatieve en spierversterkende Hatha yoga-oefeningen met items hoog in het vaandel als: Ontspanning, Ademhaling, Besef van je uiterlijke en innerlijke houding, Bevallen en het Persen.

Ook begeleidingstips door je partner of andere persoon: een partnerles is aan te raden.

In de lessen wordt geleerd om:

  • zo volledig mogelijk te ademen met veel aandacht voor de vanzelfsprekendheid van het ademproces
  • op zo natuurlijk mogelijke wijze te leren werken met de sterke persdrang met behulp van doeltreffend gebruik van de adem, de ademhalingsspieren en het middenrif
  • je bewust te worden en te blijven van een ontspannen en toch krachtige lichamelijke houding
  • om te gaan met pijn en spanning
  • thema’s in de partnerles: 1) de ademhaling en het persen. 2) gebruik maken van drukpunten en eenvoudige massagetechnieken: prettig voor in de zwangerschap maar zeker ook bij de bevalling tijdens de ontsluitingsfase

Behalve aandacht voor een ontspannen innerlijke houding heb ik oog voor bewustwording van een juiste lichamelijke houding om het bekkengebied en de rug te versterken cq. te ontlasten. Ontspanning met een effectieve ademhaling, inzicht en ontstressen zijn sleutelwoorden.

Wanneer kan ik instromen in de lessen, al of niet met partner?

Je kunt je aanmelden vanaf de 21e week van je zwangerschap. Wanneer je ruim voor je bevallingsdatum wilt les nemen, is het aan te raden om met tussenpozen van enkele weken nog één of twee lessen te nemen. Het is fijn als je nog hebt kunnen oefenen in een les die niet al te ver af ligt van je bevallingsdatum.

In de partnerles wordt geoefend met: de ademhaling en het persen. Je leert gebruik te maken van drukpunten en eenvoudige massagetechnieken voor tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling bij de ontsluitingsfase.

Wil je informatie over deze lessen, ga dan naar https://yoga-capelle.nl/contact/

Over Nelleke

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle. Het doet mij plezier om met een uitgebreide scholing en uit eigen ervaring lichamelijke oefeningen – asana’s – en ook ervaringsgerichte yogische filosofie over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat.
Ik leer jou, als cursist, hoe je meer ontspanning in je leven kunt ervaren, leniger, flexibeler en sterker wordt: lichamelijk en geestelijk!

Ook ondersteun ik jou in je proces jezelf in relatie tot jouw omgeving beter te snappen. Inzicht krijgen in jezelf is zelf ‘in zicht’ komen en inzien dat je niet hoeft te zoeken naar grip op je leven. Alles is voortdurend in verandering. Het is een mooie Kunst om je steeds opnieuw aan te passen aan situaties, ook die minder aangenaam zijn of lijken, zonder situaties of personen te vermijden EN … zonder jezelf geweld aan te doen!

Dit alles vraagt om ontwikkeling van een gecentreerd bewustzijn, zodat je vanzelfsprekender (vanuit je zelf sprekend) meer dingen onderneemt waar je blij van wordt.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!

Tweet
Share
Share
Pin