Vanuit gecentreerd bewustzijn je gaan voelen als een spin in het levensweb.

Krijg meer inzichten over jezelf zodat je je vrijer en blijer gaat voelen.
u

Je hebt behoefte aan lichamelijke Hatha yoga, maar je voelt een drempel om aan groepslessen deel te nemen.

Je loopt vaak aan ’tegen jezelf’, voelt onberedeneerde spanning in je lijf, je ademt niet lekker en hebt wat vage lichamelijke en misschien ook geestelijke klachten. Het kan zijn dat je hiervoor al specialistische hulp hebt ingeroepen.
Je voelt je soms onbegrepen in wat je wilt in je leven en dat geeft dan een eenzaam gevoel. Je wilt dat de dingen anders gaan en je zou wel eens aandacht willen waarbij jij helemaal in het middelpunt staat.

u

Je vindt jezelf een controlefreak, een perfectionist en een zorgenpiloot

Je bent best blij met je werk, je zet je er volledig op in. Alleen … je doet dit zo fanatiek dat je bijna tegen een burnout aanloopt. Omdat je plichtsgetrouw bent, ga je door met je werk maar het gaat iets te vaak ‘op de automatische piloot’.
Je hebt de neiging om snel zorgen en spanning op te bouwen bij de dingen die je tegenkomt in je dagelijks leven en vindt het lastig om dit dan weer los te laten.

u

Je voelt je soms vervreemd van jezelf.

Je voelt je wat verloren in het leven: je bent er wel maar ook weer niet.
Je weet niet goed wat je wil en twijfelt over van alles en nog wat. Soms voel je je paniekerig en wordt je ademhaling geblokkeerd. Je zoekt naar je ‘ware ik’.
Ervaringen uit het verleden kunnen je parten spelen, je zelfbeeld lijdt hieronder. Dit alles is lastig los te laten of te veranderen. De herkomst van spanningen is niet altijd helder voor je. Soms voel je een (onberedeneerd) schuldgevoel.

Persoonlijke ‘tools’ voor jouw welzijn en geluk en waarom deze jou ècht gaan helpen!

Je ontdekt:

N
Tips om thuis te laten bezinken voor toepassing in je leven
N
Hoe je aanvaarding van en in jezelf teweeg brengt
N
Hoe je beter omgaat met tegenslagen en lastige gevoelens
N
Hoe je jezelf kunt helpen wanneer je je paniekerig voelt
N
Weer ontspanning in je lichaam, hoofd en hart
N
Jezelf op een nieuwe frisse manier
N
Hoe Yoga te integreren in jouw leven
N
Ruimte om je leven meer naar eigen wensen in te vullen

“Jou inspireren via Yogacoaching om gelukkig en in goede gezondheid te leven met succes in de dingen die je onderneemt. Dit is waar mijn hart ligt.”

Ik help jou om voor jezelf ‘in zicht’ te komen.

Hi, ik ben Nelleke.
Ik heb mijzelf ontwikkeld en mezelf beter leren kennen door dingen te ondernemen waar mijn hart lag en ligt: mijzelf en anderen ondersteunen bij het leven leven! Yogabeoefening en meditatie is hiervoor een uitstekend middel gebleken. Met name mijn allereerste 4-jarige Hatha-Raja yogaopleiding heeft me veel gebracht aan zelfinzicht.
Door vaak mijn neus te stoten, te willen blijven leren, en echt in mijzelf te durven kijken – wat ik mijn cursisten al zo mooi kon vertellen om te doen ☺ maar zelf niet altijd toepaste – werd ik echt blijer en vrijer en durfde ik beter voor mijn passie: het geven van groepsyogalessen en ook yogacoaching, uit te komen.

Door mijn levenservaring, tegenslagen en hulp van anderen om uit mijn dalen op te krabbelen, heb ik gereedschap in handen gekregen. En dit samen met kennis van de lichamelijke Hatha Yoga EN de Yoga Filosofie, geeft mij de mogelijkheid om jou te inspireren en te helpen bij je levensvragen. Zodat jij, innerlijk vrij en zelfverantwoordelijk, jouw leven vorm gaat geven zoals jij het voor je ziet en wilt zien.

Zelfinzicht, innerlijk vrij zijn – avontuur

Flexibiliteit en veerkracht


Lichamelijk word je leniger en krachtiger. Sportief gezien word je minder blessuregevoelig. Geestelijk ondervind je meer veerkracht. In je mind ben je eveneens minder blessuregevoelig. Je weerbaarheid vergroot door zelfinzicht. Je beseft dat niets vast staat en een mentaal veerkrachtige houding daarom uiterst welkom is in je dagelijks leven.

Diepere ontspanning, meer kracht

Je ademt vanzelfsprekender en dieper. Je vertrouwt de signalen van je lichaam. Door de dag heen vraag je je regelmatig af: ‘Hoe voel ik mij?’ Zonder het antwoord te be- of veroordelen, helpt jou dit om meer uit je hoofd te blijven. Hierdoor stem jij jezelf af op de bron van energie die in jou is. Dit geeft je meer ‘power’ dan constant leven en werken vanuit je hoofd.

Liefde, betrokkenheid, vormgeving

Je krijgt inzicht in de heelheid van de levende drieëenheid die je bent: het kind, de volwassene en de ouder in jou. De samenwerking van deze drie geeft jou warmte: ‘Ik ben zelf mijn beste vriendje’ wordt je mantra ☺. Vanuit dit ‘bron’-besef communiceer je verder naar buiten. Je beseft dat buiten- en binnenwereld elkaar voortdurend spiegelen. Je aanvaardt dat NIETS vast staat en jijzelf vanuit authenticiteit en je eigen waarden vorm geeft aan je leven, waarbij het HOE vanuit liefde en aandacht het WAT schept.

Ervaringen van mijn klanten

Binnen twee weken ga ik aan de slag in een opvangcentrum in Eindhoven als assistent manager. Ik ben erg enthousiast hierover en er zijn mooie doorgroeimogelijkheden aanwezig. De verhuizing is nog een flink geregel, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dit betekent helaas wel dat ik per direct mijn lidmaatschap moet opzeggen. Ik hoop een net zo leuke en leerzame yogadocent in Eindhoven of omgeving aan te treffen.
Ik wil je hartelijk bedanken voor alle lessen, met name de privé les. Ik heb hier veel inzichten over mezelf opgedaan waar ik voor de rest van mijn leven baat bij ga hebben.

Bedankt en succes met alle toekomstige plannen!

Kirsten van Doorn

Privé-coaching en Intensief Dynamische Hatha Yoga ( Poweryoga )

Vanwege chronische nek-schouderklachten ben ik onder behandeling bij een manueel therapeut. Ik merk dat ik snel zorgen en spanning opbouw in mijn dagelijks leven: lastig om dit dan weer los te laten. Mijn ademhaling is vrij hoog. Anders gaan ademen… dat klinkt makkelijk, maar is het niet.
Ik ging al naar de wekelijkse yogalessen van Nelleke om meer ontspanning in mijn leven te creëren. Er was een klik met Nelleke en ik had behoefte aan een-op-een lessen. In de privésessies die volgden kwamen mogelijke onderliggende factoren van mijn klachten aan bod. Met veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid kreeg ik goede tools om hierin inzicht te krijgen. Daarnaast ontving ik praktische tips voor thuis.
Vooral ‘het ochtendritueel’ en de momenten van verstilling en rust die ik nu overdag inbouw, doen mij goed, helpen bij het ontstressen en geven me innerlijke ruimte. Ik begin mijn dag met meer energie en ga beter om met belastende situaties.

Willemien Pijnacker

Groepslessen en privé-coaching

Gun jezelf een vrijer en blijer bestaan met gezonde zelfverantwoording.

De een-op-een lessen ademen een open sfeer en je hoeft geen yoga-ervaring te hebben. Afhankelijk van jouw vragen en behoefte, waar we even de tijd voor nemen, volgen er meer krachtige of meer meditatieve Hatha Yoga oefeningen. Altijd met de intentie om jou te (durven) laten voelen wat er IS, discipline toe te passen, kracht en inzicht te ontwikkelen: licht en liefdevol. We ronden de les af met een diepe eindontspanning. Ik ben er voor jou!

Kom genieten van de meerwaarde van yogacoaching en ontdek nieuwe inzichten.

Veelgestelde vragen

Wordt deze yogacoaching vergoed door de Zorgverzekeraar?

Dit hangt af van je zorgverzekeraar, maar in de meeste gevallen niet. Yoga zit in het algemeen (nog) niet in het pakket.

Waar vindt de yogacoaching plaats?

Reigerlaan 165, 2903 LG Capelle aan den Ijssel (wijk Middelwatering)

Kan ik deze coaching ontvangen, ook als ik andere therapie krijg?

Jazeker! In de eerste les wordt duidelijk wat de yoga voor jou aan meerwaarde kan hebben. Samen gaan we na welke zaken overlappend zijn, extra aandacht nodig hebben of achterwege kunnen blijven. Jij moet je door mij werkelijk geholpen voelen. Dat is waar het om gaat.

Hoe lang kan ik deze coaching ontvangen?

In onderling overleg kan dit geruime tijd. De tijd wijst dit veelal uit.

Ervaringen van mijn klanten

Beste Nelleke, Bij deze willen wij je nogmaals bedanken voor de wijze lessen, ze hebben enorm geholpen want ons dochtertje is gezond ter wereld gekomen zonder enige complicaties!

Janine en Elton

Privéles Yoga voor Zwangeren

Bied jij jezelf deze kans? Om te ontdekken waar je innerlijke vrede en vrijheid kunt vinden?

Wil je meer rust en ontspanning?

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!