Home » Blog » Poëzie » Een bijzondere ontmoeting; zo maar uit het schijnbare ‘niets’.

Een bijzondere ontmoeting; zo maar uit het schijnbare ‘niets’.

door | 30 sep, 2023 | Poëzie, Yoga als Ervaringswetenschap

Vandaag geef ik je een vers mee, dat bij mij is komen opborrelen na mijn weekend in Mannheim. Theo, mijn geliefde, en ik waren uitgenodigd voor een verjaardagsfeest van een vriendin.

Op het feest gearriveerd had ik een warme ontmoeting met iemand, die ik voor de tweede keer zag en graag weer eens wilde zien. Vele jaren geleden had ik deze mens slechts eenmaal kort gesproken. Dat een weerzien zulke hevige reacties bij mij zou wekken, kwam als een blije verrassing die ik op de een of andere manier toch had voorzien 😇.
Ook nu wisselden we slechts enkele woorden met elkaar. Toch was er iets op wezenlijk liefdesniveau, alsof we elkaar al heel lang kenden: een vruchtbare bodem voor (h)echte vriendschap. Lees maar.

GENOT

Een vreemde vreugdevolle vibratie
Min of meer verwacht
Slechts twee keer een ontmoeting
Slechts enkele woorden gewisseld

Wat is dat bijzondere
En tegelijk zo vanzelfsprekende
Dat wordt gevoeld
Tussen schijnbaar gelijkgestemden?

Het lijkt universele liefde
Plotseling zo persoonlijk voelbaar
Wàt een zinnen-overstijgend genot
Zo wonderlijk en verruimend van hart

Niets willen, alleen ervaren
Niets verwachten
In vol bewustzijn jouw schoonheid
Omarmen en omarmd worden

Gevend, noch nemend
Met een brede lach
En niet gevangen ontvangend
Vrij en liefdevol ontmoeten

 

Ik wens jou, mijn lezer, ook wondermooie ontmoetingen die recht uit het hart komen.

Over Nelleke

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle. Het doet mij plezier om met een uitgebreide scholing en uit eigen ervaring lichamelijke oefeningen – asana’s – en ook ervaringsgerichte yogische filosofie over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat.
Ik leer jou, als cursist, hoe je meer ontspanning in je leven kunt ervaren, leniger, flexibeler en sterker wordt: lichamelijk en geestelijk!

Ook ondersteun ik jou in je proces jezelf in relatie tot jouw omgeving beter te snappen. Inzicht krijgen in jezelf is zelf ‘in zicht’ komen en inzien dat je niet hoeft te zoeken naar grip op je leven. Alles is voortdurend in verandering. Het is een mooie Kunst om je steeds opnieuw aan te passen aan situaties, ook die minder aangenaam zijn of lijken, zonder situaties of personen te vermijden EN … zonder jezelf geweld aan te doen!

Dit alles vraagt om ontwikkeling van een gecentreerd bewustzijn, zodat je vanzelfsprekender (vanuit je zelf sprekend) meer dingen onderneemt waar je blij van wordt.

Gerelateerde artikelen

Wie ontmoet jij werkelijk in je leven?

Wie ontmoet jij werkelijk in je leven?

In september 2022 werd ik gevraagd door een Scholengemeenschap in mijn omgeving om een YOGA-workshop te geven voor medewerkers en of ik iets zou kunnen met het thema Ontmoeten. Zeker! zei ik, het is een prachtig yogisch thema. Inmiddels heb ik de workshop gegeven naar volle tevredenheid van de 20 deelnemers.
Wat roept het woord ‘ontmoeten’ bij mij op?
Woorden die bij mij opkomen zijn: vertrouwen, zelfvertrouwen, openheid, reflectie, inzicht verwerven, toewijding / bhakti, hartchakra. En natuurlijk heeft ontmoeten niets met moeten te maken, want ont-moeten is niet-moeten.

lees verder
Yoga als Ervaringswetenschap en Mindfulness

Yoga als Ervaringswetenschap en Mindfulness

In het algemeen kun je bij Yogalessen denken aan het onder de knie krijgen van allerlei moeilijke lichamelijke oefeningen of beter leren ontspannen. Yoga houdt ook in je concentratie naar binnen te leren richten = Raja Yoga. Kun je in jezelf bijvoorbeeld achterhalen waar precies je eventuele gevoel van neerslachtig of zwaarmoedig zijn, vandaan komt. Wat, of welke ervaring, ligt onder dat specifieke nare gevoel. In feite is alles mogelijk bij Yoga: in de kern een ervaringswetenschap.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!

Tweet
Share
Share
Pin