Home » Blog » Poëzie » Een bijzondere ontmoeting; zo maar uit het schijnbare ‘niets’.

Een bijzondere ontmoeting; zo maar uit het schijnbare ‘niets’.

door | 30 sep, 2023 | Poëzie, Yoga als Ervaringswetenschap

Vandaag geef ik je een vers mee, dat bij mij is komen opborrelen na mijn weekend in Mannheim. Theo, mijn geliefde, en ik waren uitgenodigd voor een verjaardagsfeest van een vriendin.

Op het feest gearriveerd had ik een warme ontmoeting met iemand, die ik voor de tweede keer zag en graag weer eens wilde zien. Vele jaren geleden had ik deze mens slechts eenmaal kort gesproken. Dat een weerzien zulke hevige reacties bij mij zou wekken, kwam als een blije verrassing die ik op de een of andere manier toch had voorzien 😇.
Ook nu wisselden we slechts enkele woorden met elkaar. Toch was er iets op wezenlijk liefdesniveau, alsof we elkaar al heel lang kenden: een vruchtbare bodem voor (h)echte vriendschap. Lees maar.

GENOT

Een vreemde vreugdevolle vibratie
Min of meer verwacht
Slechts twee keer een ontmoeting
Slechts enkele woorden gewisseld

Wat is dat bijzondere
En tegelijk zo vanzelfsprekende
Dat wordt gevoeld
Tussen schijnbaar gelijkgestemden?

Het lijkt universele liefde
Plotseling zo persoonlijk voelbaar
Wàt een zinnen-overstijgend genot
Zo wonderlijk en verruimend van hart

Niets willen, alleen ervaren
Niets verwachten
In vol bewustzijn jouw schoonheid
Omarmen en omarmd worden

Gevend, noch nemend
Met een brede lach
En niet gevangen ontvangend
Vrij en liefdevol ontmoeten

 

Ik wens jou, mijn lezer, ook wondermooie ontmoetingen die recht uit het hart komen.

Over Nelleke

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle. Het doet mij plezier om met een uitgebreide scholing en uit eigen ervaring lichamelijke oefeningen – asana’s – en ook ervaringsgerichte yogische filosofie over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat.
Ik leer jou, als cursist, hoe je meer ontspanning in je leven kunt ervaren, leniger, flexibeler en sterker wordt: lichamelijk en geestelijk!

Ook ondersteun ik jou in je proces jezelf in relatie tot jouw omgeving beter te snappen. Inzicht krijgen in jezelf is zelf ‘in zicht’ komen en inzien dat je niet hoeft te zoeken naar grip op je leven. Alles is voortdurend in verandering. Het is een mooie Kunst om je steeds opnieuw aan te passen aan situaties, ook die minder aangenaam zijn of lijken, zonder situaties of personen te vermijden EN … zonder jezelf geweld aan te doen!

Dit alles vraagt om ontwikkeling van een gecentreerd bewustzijn, zodat je vanzelfsprekender (vanuit je zelf sprekend) meer dingen onderneemt waar je blij van wordt.

Gerelateerde artikelen

Wereldlichtjesdag: ook voor jou.

Wereldlichtjesdag: ook voor jou.

Samen gedenken tijdens Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te gedenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.
Waarom ik in de titel aangeef dat Wereldlichtjesdag ook voor jou is, is omdat wij allemaal een ìnnerlijk kind in ons hebben. We kunnen allemaal het contact hiermee zijn kwijt geraakt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!

Tweet
Share
Share
Pin