Home » Blog » Yogafilosofie » Laten we een nummertje maken.

Laten we een nummertje maken.

door | 4 sep, 2022 | Raja Yoga, Yogafilosofie

Dit blog heb ik geschreven op 4 september 2022. Wanneer ik de cijfers van deze datum optel, kom ik op: 04-09-2022 / 4 – 9 – 6 / 1 – 9 / 10 / 1.

De 1: best passend bij de eerste zondag van de maand en – voor mij – mijn eerste werkweek in het nieuwe seizoen voor de yogalessen weer binnen.
Op internet kun je verschillende numerologische uitleg vinden over getallen met mogelijke toekomstvoorspellingen. Ik doe in principe niet aan toekomstvoorspellingen, want mijn toekomst help ik nú mee te máken. Ook zijn er altijd onverwachte omstandigheden en gebeurtenissen die mijn toekomstverwachtingen omver kunnen schoppen. Ik vind ’t toch interessant om eens naar de getallen te kijken omdat het ook niet niks is!

Wanneer ik de cijfers van de datum optel zonder de eeuw, dus: 04-09-22 / 4 – 9 – 4 / 1 – 7 / 8, dan wordt het eindgetal 8.

De 8 laat ik rusten, ik laat mijn eigen fantasie even gaan over 1 en 10.

De 10: Een rechtopstaande 1 met een ronde 0.

Het cijfer 1 is het eerste getal en duidt op een nieuw begin en nieuwe kansen. Nummer 10 verwijst naar terugkeer naar eenheid of de voltooiïng van een cyclus. 10 verwijst vaak naar de reis die we allemaal diep in onszelf maken, en waarvan de 0 verwijst naar de oneindige onderlinge verbondenheid en de leerschool die het leven is.

In mijn telling is de 10 opgebouwd uit de 1 en de 9. Deze zouden zeer sterke getallen zijn (bron: Getallen vertellen, van G. van der Zeeuw) en verwijzen derhalve naar mannelijkheid, doén en naar buiten treden.

De 0 is rond. De zomer ‘ronden we af’. Het getal 1 verwijst naar: We gaan in september weer met zijn allen de handen uit de mouwen steken om er een mooiere wereld van te maken, ieder met zijn eigen job, hobby en gerichtheid. Je ziet het aan alles: televisieprogramma’s starten weer op, vakanties lopen op hun eindje etc…, mensen zijn weer beschikbaar voor afspraken etc..

Vind je het ook grappig, zo eens kijken naar cijfers?

Wat betekenen de getallen voor mijzelf.

HOE we steeds opnieuw opstarten, en niet alleen in september maar elke dag weer opnieuw, is een wonder en een raadsel van het leven. Soms voelen we ons plat gezegd klote en dan weer vrolijk. Juist daarom heb ik ontdekt en ontdek ik steeds opnieuw dat de 1 als nieuw begin elke seconde van de dag speelt.

De 1 als rechtopstaand getal vergelijk ik met mijzelf als innerlijk en uiterlijk rechtopstaand wezen.

Turend op mijn mobieltje kan ik mij steeds meer naar voren laten hangen, ik zie het om mij heen. Het is een keuze om de 1 als nieuwe en lichte start steeds in alles wat ik doe en niet doe, te laten doorklinken.

Als ‘recht-opper’ – fysiek en geestelijk – weet ik mijzelf in relatie met de buitenwereld en ergens diep in mij ervaar ik dit als een krachtig iets, zonder begin en einde (de 0). Dit blijf ik ervaren, ook wanneer ik me ongelukkig voel.

Het getal 10 zit feitelijk in ons ‘gebakken’, want we hebben bijvoorbeeld 10 vingers, 10 tenen. Bij onze geboorte moet er 10 cm. ontsluiting zijn, willen we het daglicht kunnen aanschouwen. En dan … als we ergens examen voor doen, zijn we superblij met een 10, ik wel tenminste 😌.

Op elk moment, ook al word ik ouder, kan ik opnieuw beseffen hoe ik vanuit de 10 wil leven: zonder angst contact maken met mensen, naar hen luisteren zonder te polariseren: dit is goed en dat is verkeerd. Wat iemand zegt, zegt iets over die persoon. Hoe ik dit vertaal/decodeer en wat dit mij doet, zegt vaak zo veel meer over mijzelf als luisteraar dan over de ander.

Werkelijk contact zoeken en beleven zie ik als: durf de 1 (ik/ego) er te laten zijn in dienstbare vorm aan jezelf en je omgeving. Dan ben je bereid echt te luisteren, hoef je niet poeslief te zijn en kun je helder en met lef communiceren.

Resumerend:

De 10 en de 1 staan voor mij voor gecentreerd zijn in oneindig bewustzijn waarin ‘alles’ mogelijk is.

Ons leven hier op aarde wordt op zeker moment ‘afgerond’, of wij willen of niet. Ik wil mijn leven een 10 geven om mijzelf toe te staan vrede te hebben met mijn eigen onvermijdelijke aftakeling en uiteindelijk overlijden (over het lijden heen).

Ieder mens gaat zijn eigen weg en ontdekt het leven op eigen wijze. Mijn numerologisch gefilosofeer is slechts facultatief, want niets hoeft, je hebt een vrije wil.

En jij?

Kan jij je iets voorstellen bij Numerologie? Als je wilt reageren: leuk!

Ook nodig ik je uit contact met mij op te nemen via www.yoga-capelle.nl/contact/ of tel. 0642675840. Je bent van harte welkom voor een gesprek of een proefles yoga.

Over Nelleke

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle. Het doet mij plezier om met een uitgebreide scholing en uit eigen ervaring lichamelijke oefeningen – asana’s – en ook ervaringsgerichte yogische filosofie over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat.
Ik leer jou, als cursist, hoe je meer ontspanning in je leven kunt ervaren, leniger, flexibeler en sterker wordt: lichamelijk en geestelijk!

Ook ondersteun ik jou in je proces jezelf in relatie tot jouw omgeving beter te snappen. Inzicht krijgen in jezelf is zelf ‘in zicht’ komen en inzien dat je niet hoeft te zoeken naar grip op je leven. Alles is voortdurend in verandering. Het is een mooie Kunst om je steeds opnieuw aan te passen aan situaties, ook die minder aangenaam zijn of lijken, zonder situaties of personen te vermijden EN … zonder jezelf geweld aan te doen!

Dit alles vraagt om ontwikkeling van een gecentreerd bewustzijn, zodat je vanzelfsprekender (vanuit je zelf sprekend) meer dingen onderneemt waar je blij van wordt.

Gerelateerde artikelen

Yoga doen is Yoga aangaan! Je krijgt er iets moois voor.

Yoga doen is Yoga aangaan! Je krijgt er iets moois voor.

Ja spannend kan dit zijn. Je hebt veel gesport of juist weinig bewogen, maar Yoga gaat aan je trekken. Je weet niet of nog weinig wat Yoga inhoudt; je hebt wellicht mooie verhalen en enthousiaste ervaringen van vrienden gehoord. En nu wil je het zelf wel eens beleven.
‘Zelf beleven’ is de enige manier om yoga te gaan snappen en in je gewone leven te integreren. Je hoeft wat mij betreft niet een op en top zogenaamd yogisch leven te leiden, wil je baat hebben van yoga bij: je lekkerder gaan voelen, zelfbewuster en ontspannen in je leven staan. ‘In Yoga Zijn’ is een individuele kwestie. Ben je benieuwd naar: hoe dan?

lees verder
Ochtendyoga in bed

Ochtendyoga in bed

In dit blog geef ik je een aantal yogaoefeningen voor in bed als je wakker wordt met onderaan het blog een oefenVIDEO.
Kies gerust eruit wat je aanspreekt en maak je eigen ritueel, met eventueel andere oefeningen die jou goed doen, en zo kort of zo lang als je wilt. Daar gaan we dan …

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!

Tweet
Share
Share
Pin