Ontspannen staan en lopen helpt gewrichtsklachten voorkomen en geeft meer rust in je hoofd

Enkele mogelijke gevolgen van een slechte houding: hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, heupklachten, knieklachten, voetproblemen, onder andere hielspoor en problemen met de achillespees.
Daarom is het de moeite waard om de tips in dit blog te bestuderen en er mee aan de slag te gaan met behulp van de PODCAST van ruim 10 minuten. Je zult merken dat je veel minder hoeft ‘te werken’ om een ontspannen houding te handhaven. Je gaat lichter en toch steviger lopen met een prettige rust in je hoofd. 

Ontvang gratis mijn podcast

Deze opname kan, wanneer je al luisterend oefent, een omslag betekenen in je houding: innerlijk en uiterlijk !

Het mooie resultaat van een juiste houding, onder andere meer rust in je hoofd:

Last but not least: een goede houding met een krachtige bekkenbodem geeft rust in je hoofd. Merk op of dit gebeurt. Als dit niet zo is, blijf geduldig met de genoemde details oefenen met innerlijke aandacht, uitgaande van het zachte maar stevige optrekken van de bekkenbodemspieren. Met de juiste intentie is een mooi resultaat verzekerd.
Al je gewrichten krijgen meer ruimte. Het gevolg is een betere energetische doorstroming en een betere doorbloeding van heel je lichaam. Een verbetering kan zeker zijn: minder hoofdpijn.
Een nieuwe mooie stoere en toch zachte houding wordt ook door anderen opgemerkt. En niet alleen vanwege je uiterlijk, maar ook door de innerlijke doorwerking omdat er altijd een wisselwerking is tussen jouw lichaamshouding en je innerlijke houding of attitude.

Aarden of gronden

In de yoga wordt aangenomen dat de rug staat voor het verleden en de borst voor de toekomst. Wanneer rug en borst door je houding in evenwicht zijn gebracht, kan het niet anders dan dat je beter het ‘NU’ ervaart. Je raakt goed geaard, of gegrond en dit geeft rust. Over ‘NU’ valt nog veel meer te zeggen, maar dat komt een andere keer.
Dit blog over onze houding vanuit bekkenbodemkracht staat in nauwe relatie met mijn blogs over ‘het lopen en zitten’ en de vitaliserende ademhaling.
Doe met allevier deze blogs je voordeel, oefen alles één voor één, geniet er van en draag het uit. ‘Besmet’ anderen met je nieuwe ervaring.

Je podcast over het ontwikkelen van een goede lichaamshouding heb ik beluisterd en de aanwijzingen in praktijk gebracht. Bij het lange stukken lopen, merk ik dat ik nu rechtop loop, veel actiever en tegelijk ook veel lichter.

Linda

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast "De weg naar een krachtige en tevens ontspannen lichaamshouding"

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!