Home » Blog » Asana’s » Een goede lichaamshouding, hoe werkt dit door?

Een goede lichaamshouding, hoe werkt dit door?

door | 20 nov, 2020 | Asana’s

Ontspannen staan en lopen helpt gewrichtsklachten voorkomen en geeft meer rust in je hoofd

Enkele mogelijke gevolgen van een slechte houding: hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, heupklachten, knieklachten, voetproblemen, onder andere hielspoor en problemen met de achillespees.
Daarom is het de moeite waard om de tips in dit blog te bestuderen en er mee aan de slag te gaan met behulp van de PODCAST van ruim 10 minuten. Je zult merken dat je veel minder hoeft ‘te werken’ om een ontspannen houding te handhaven. Je gaat lichter en toch steviger lopen met een prettige rust in je hoofd. 

Ontvang gratis mijn podcast

Deze opname kan, wanneer je al luisterend oefent, een omslag betekenen in je houding: innerlijk en uiterlijk !

Het mooie resultaat van een juiste houding, onder andere meer rust in je hoofd:

Last but not least: een goede houding met een krachtige bekkenbodem geeft rust in je hoofd. Merk op of dit gebeurt. Als dit niet zo is, blijf geduldig met de genoemde details oefenen met innerlijke aandacht, uitgaande van het zachte maar stevige optrekken van de bekkenbodemspieren. Met de juiste intentie is een mooi resultaat verzekerd.
Al je gewrichten krijgen meer ruimte. Het gevolg is een betere energetische doorstroming en een betere doorbloeding van heel je lichaam. Een verbetering kan zeker zijn: minder hoofdpijn.
Een nieuwe mooie stoere en toch zachte houding wordt ook door anderen opgemerkt. En niet alleen vanwege je uiterlijk, maar ook door de innerlijke doorwerking omdat er altijd een wisselwerking is tussen jouw lichaamshouding en je innerlijke houding of attitude.

Aarden of gronden

In de yoga wordt aangenomen dat de rug staat voor het verleden en de borst voor de toekomst. Wanneer rug en borst door je houding in evenwicht zijn gebracht, kan het niet anders dan dat je beter het ‘NU’ ervaart. Je raakt goed geaard, of gegrond en dit geeft rust. Over ‘NU’ valt nog veel meer te zeggen, maar dat komt een andere keer.
Dit blog over onze houding vanuit bekkenbodemkracht staat in nauwe relatie met mijn blogs over ‘het lopen en zitten’ en de vitaliserende ademhaling.
Doe met allevier deze blogs je voordeel, oefen alles één voor één, geniet er van en draag het uit. ‘Besmet’ anderen met je nieuwe ervaring.

Je podcast over het ontwikkelen van een goede lichaamshouding heb ik beluisterd en de aanwijzingen in praktijk gebracht. Bij het lange stukken lopen, merk ik dat ik nu rechtop loop, veel actiever en tegelijk ook veel lichter.

Linda

Over Nelleke

Hallo, ik ben Nelleke Slotboom, docent bij Yoga Capelle. Het doet mij plezier om met een uitgebreide scholing en uit eigen ervaring lichamelijke oefeningen – asana’s – en ook ervaringsgerichte yogische filosofie over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat.
Ik leer jou, als cursist, hoe je meer ontspanning in je leven kunt ervaren, leniger, flexibeler en sterker wordt: lichamelijk en geestelijk!

Ook ondersteun ik jou in je proces jezelf in relatie tot jouw omgeving beter te snappen. Inzicht krijgen in jezelf is zelf ‘in zicht’ komen en inzien dat je niet hoeft te zoeken naar grip op je leven. Alles is voortdurend in verandering. Het is een mooie Kunst om je steeds opnieuw aan te passen aan situaties, ook die minder aangenaam zijn of lijken, zonder situaties of personen te vermijden EN … zonder jezelf geweld aan te doen!

Dit alles vraagt om ontwikkeling van een gecentreerd bewustzijn, zodat je vanzelfsprekender (vanuit je zelf sprekend) meer dingen onderneemt waar je blij van wordt.

Gerelateerde artikelen

Ochtendyoga in bed

Ochtendyoga in bed

In dit blog geef ik je een aantal yogaoefeningen voor in bed als je wakker wordt met onderaan het blog een oefenVIDEO.
Kies gerust eruit wat je aanspreekt en maak je eigen ritueel, met eventueel andere oefeningen die jou goed doen, en zo kort of zo lang als je wilt. Daar gaan we dan …

lees verder
Ontspanning èn Zelfsturing via Yoga Nidra.

Ontspanning èn Zelfsturing via Yoga Nidra.

Concreet je leven naar wens beïnvloeden met behulp van Sankalpa tijdens Yoga Nidra.

Hoe ga je om met de hobbels die je moet nemen in je leven? Creëer je oplossingen waar je blij van wordt?

Vraag jezelf hierbij af:
– Hoe wil ik – vooral – ZIJN in mijn leven.
– Wat wil je geven aan jezelf en anderen.
– Wat doe jij innerlijk met terugkerende frustraties en teleurstellingen? Projecteren, afreageren op degene die te maken hebben met die emoties?- Wanneer ervaar je innerlijke rust zonder het gevoel ergens voor op de loop te zijn of achter jezelf aan te hollen?
– Wat versta je onder: ‘Mijn leven mooier en zinvoller maken’?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op mijn mailinglijst en ontvang gratis mijn podcast over meer inzicht in eenkrachtige en ontspannen lichaamshouding. Na enkele welkomst-emails krijg je 1x per week yogische informatie.

Controleer je e-mail om de podcast te downloaden!

Tweet
Share
Share
Pin